Back to Top

Voor ondersteuning wanneer jij het nodig hebt

Coaching, psychosociale therapie & hypnotherapie - trainingen in communicatie, bewustwording & stressvermindering

 Boeken

De helende kracht van je emoties

Angst de baas en grip op je stress

Auteurs: Andrea Luijten en Harry Vos

Prijs: € 16,95

 

Bestel het boek via mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zet in de e-mail s.v.p. je volgende contactgegevens: Naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

 

We nemen dan snel contact met je op voor de facturering en de toezending van het boek.

 

 

 

 

 

Briljant samenwerken

Groeidiamant voor mens en organisatie

Auteurs: Frank Jan van Deijck en Harry Vos

Prijs: € 13,95

 

Wil je de principes van Briljant samenwerken leren?

Bestel de novelle door een e-mail sturen aan Avila coaching: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zet in de e-mail s.v.p. je volgende contactgegevens: Naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

We nemen dan snel contact met je op voor de facturering en de toezending van het boek.

 

  

 

 

  

 Geleide meditaties

handen-op-hart-kleine-witrand

 

Zeven geleide meditaties

De helende kracht van je emoties

Auteurs: Andrea Luijten en Harry Vos

Prijs per stuk: € 6,95

Set van zeven geleide meditaties: € 42,50

 

 1. Omgaan met afwijzing
 2. Minder stress
 3. Beter slapen
 4. Stoppen met roken
 5. Ondersteuning bij kanker
 6. Ontspannen bevallen
 7. Ondersteuning bij hartkloppingen

 

Bestel de geleide meditaties door een e-mail sturen aan Avila coaching: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zet in de e-mail s.v.p. je volgende contactgegevens: Naam, adres, woonplaats en telefoonnummer en de geleide meditatie(s) die je wilt bestellen.

We nemen dan snel contact met je op voor de facturering en het downloaden van de geleide meditaties.

 

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  

 

 

 

  

Fragment van het boek

Inhoud


Aanbeveling door Eric Schneider

In dit boek lees je niet alleen over persoonlijke ontwikkeling, maar krijg je handvatten om het ook werkelijk in de praktijk te brengen. handvatten die doorleefd zijn en gedeeld worden vanuit de ervaring van de auteurs zelf. Bij persoonlijke ontwikkeling is uiteindelijk het doen wat telt. Alleen het tot actie overgaan zet het 'kennen' om in ervaring, een ervaring die ons transformeert en dichter bij ons innerlijk 'weten' brengt.

Het boek is vlot geschreven, heeft een goede structuur, onderbouwing en visie en laat zien hoe onze psychische opmaak ons welbevinden, ons lichaam en onze omgeving beïnvloedt. De triskel is een equilibrator en symboliseert energetische balans in continue groei. De Triskelmethode helpt je om stap voor stap jezelf in die transformatie en balans te brengen.

Eric Schneider, psycholoog, NLP-trainer, coach

Terug

Aanbeveling door Marten Klaver

Het soepel geschreven en vlot leesbare boek ’De helende kracht van je emoties‘ van Andrea Luijten en Harry Vos heb ik graag tot mij genomen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en met Rome bedoel ik de kern van de zaak. De Triskelmethode bezoekt in mijn ogen Rome en heelt de hulpzoekende. De kern van de zaak is voor mij de onverwerkte psycho-emotionele factor, die klachten veroorzakend werkt. Het is bijzonder dat de Triskelmethode zich hierop richt, daar waar in de reguliere psychologische en psychiatrische hulpverlening de emotie meestal vermeden wordt uitgezonderd de psychotherapie. Cognitieve gedragstherapeuten zeggen soms expliciet dat ze ervoor gekozen hebben om de emotie te vermijden. Vele andere psychologen geven aan dat ze natuurlijk de emotie behandelen en daarmee bedoelen ze dat de emotie impliciet aan de orde komt. De Triskelmethode kenmerkt zich door expliciet naar de onverwerkte psycho-emotionele factor toe te gaan. De klachten kunnen neurotische klachten zijn, met hinder van eigen gedrag en gevoelens en het kunnen lichamelijke klachten zijn, die we nu somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten of SOLK noemen.

Het boek vraagt erom gelezen te worden door alle hulpverleners die te maken hebben met psychosociale problematiek, relationele problematiek en SOLK.

Marten Klaver, voormalig neuroloog en SOLK-behandelaar

Terug

Voorwoord Andrea & Harry

Voorwoord van Andrea

In de jaren dat wij mensen begeleiden is er ‘als vanzelf’ een manier van werken ontstaan die de kern raakt van waar wij in geloven. Namelijk dat mensen altijd in ontwikkeling zijn en dat de hobbels die we in ons leven tegenkomen de kiemkracht bevatten om te ontdekken hoe wij completere mensen kunnen worden en het pad van heling kunnen betreden.

Vroeger was ik heel stoer en sterk. Ik zag mezelf het liefst als zelfstandig en onafhankelijk. Vuurtje stoken, motor rijden en avonturen aangaan kon ik minstens zo goed als jongens. Man of vrouw zijn deed er niet toe. Het gaat erom dat je doet wat je wilt doen. Zo te denken heeft me aardig wat opgeleverd en het helpt me nog steeds om dingen voor elkaar te krijgen.

Maar met liefde en vriendschap kwam ik op glad ijs en daarop heb ik heel wat uitglijders gemaakt. Als ik me ging hechten, dan kwam er opeens een verborgen en heel kwetsbare kant van mij tevoorschijn. Thema’s als in de steek gelaten worden en afhankelijkheid kwamen telkens weer terug. Ik reageerde soms ineens heel emotioneel, voelde me dan verloren en hulpeloos en vond vooral dat ik gered moest worden. Zo ben ik , met vallen en opstaan, door meerdere relaties gegaan, met de nodige ellende, tot die relaties uiteindelijk aan hun eind kwamen. Emoties overrompelden me, ik voelde me soms helemaal ontredderd, en naarmate ik ouder werd kwamen er ook lichamelijke klachten bij.

Met de bewustwording van wat ik zelf wel en niet deed binnen relaties werd ik minder slachtoffer. Ik heb vriendschap gesloten met mijn innerlijke belevingswereld. De emoties en lichamelijke symptomen zijn een richtingwijzer geworden van dat wat in mij gezien en bewust gemaakt wil worden. Als ik terugkijk zie ik dat mijn thema’s uiteindelijk bijgedragen hebben aan mijn groei. Gebeurtenissen in mij en om mij heen, mensen, cursussen, methodes en boeken die op mijn pad kwamen zijn cadeautjes geweest die me op weg geholpen hebben op het pad van heling.

In dit boek deel ik samen met Harry wat wij ontdekt hebben, wat op ons pad is gekomen. Ik hoop dat dit boek een cadeautje voor jou wordt, dat je gaat ondersteunen op jouw pad naar heelwording. Dat het je gaat helpen om vriendschap te sluiten met je emoties, jezelf te aanvaarden en je helpt om lekkerder in je vel te komen zitten. Ik hoop dat het je helpt om in beweging te blijven en voldoening en geluk te ervaren, je leven lang.

Terug

Voorwoord van Harry

‘De eenzaat’ heb ik me vaak gevoeld, rots in de branding, betrouwbaar en sterk. Overzicht houden, structuur zien en rust brengen zijn mijn sterke kanten, zo wordt mij vaak verteld. En in die beelden en eigenschappen herken ik mijzelf ook, ze hebben me in mijn loopbaan goed geholpen. Maar toen ik ouder werd merkte ik dat er aan die identificatie ook een prijskaartje kleeft. De prijs is een zekere mate van onbereikbaarheid en altijd een zekere afstand bewaren van het leven. Nooit echt meedoen, het leven meer observeren dan het echt leven. Het kostte me steeds meer energie om dat beeld in stand te houden. Toen iemand mij eens verweet onbetrouwbaar te zijn, stortte mijn wereldbeeld in. Ik was er dagenlang erg door van slag en ik begreep niet waarom.

In een fantasy-boek las ik de zin: ‘Wees niet de bouwer van je eigen gevangenis’. Die zin raakte me omdat ik intuïtief begreep dat dit was wat ik deed. Ik hield mijn eigen gevangenis in stand door me vast te houden aan deze beelden en overtuigingen. Het was mijn eigen aandeel in mijn gevoelens van onbegrip en eenzaamheid. Het werd me toen ook duidelijk dat ik zelf iets kon doen om de muren van mijn gevangenis af te breken.

Ik ben me meer open gaan stellen voor mensen, gaan lezen en cursussen volgen over persoonlijke ontwikkeling en heling. Zo ontdekte ik dat we zelf richting aan onze ontwikkeling kunnen geven, door te luisteren naar wat emoties ons te vertellen hebben. Wij noemen dit de helende kracht van je emoties.
De Triskelmethode is in de praktijk ontstaan. Het principe is simpel: onze emoties hebben een belangrijke boodschap voor ons. Als we daarnaar luisteren en er iets mee doen, kunnen we onze zelfgebouwde gevangenis afbreken.

Daarvoor moeten we wel weten hoe we onze binnenwereld kunnen betreden en wat we daar dan kunnen doen. En dat is precies wat we met dit boek voor ogen hebben: jou de sleutel geven om de deuren van je gevangenis te openen en op weg te gaan naar meer heling en welzijn in je leven!

Terug

Tekstfragment uit het boek

Inleiding

We willen vaak het liefst zo snel mogelijk weg van emoties als angst, zorgen, teleurstelling, verdriet of boosheid. We vinden ze onprettig en we hebben de neiging om ze te onderdrukken, te verbergen en te negeren. Maar daarmee zijn de emoties niet verdwenen, ze zijn alleen ‘ondergronds’ gegaan en oefenen van daaruit een negatieve invloed uit op ons leven, onze gezondheid, ons welzijn en onze relaties.

Misschien loop je vast op bepaalde gebieden in je leven en zie je niet meer hoe je verder kunt komen. Misschien heb je gemerkt dat sommige gebeurtenissen die je overkomen overeenkomsten hebben of dat bepaalde thema’s telkens terugkomen als een soort rode draad door je leven. Je zou wel anders willen reageren en je neemt je ook voor om dat te doen, maar op de een of andere manier lukt dat niet.

De dieper verborgen boodschap van emoties wordt vaak niet gehoord. Dit boek helpt je om te leren luisteren naar je emoties. Het helpt je om, op bewust én onbewust niveau, je emoties en andere innerlijke hulpbronnen in te zetten en belemmerende patronen te veranderen in patronen die je versterken. Je leert hoe je zelf effectief je emotionele en fysieke balans kunt herstellen, door heling van onverwerkte ervaringen in het onderbewuste. Het doel is je te helpen om vriendschap te sluiten met je emoties. Zodat je hun diepere boodschap leert begrijpen en ze wegwijzers worden naar heling en de vervulling van je behoeften, persoonlijke ontwikkeling, betere gezondheid, betere relaties en meer welzijn.

Goede voornemens, maar geen stap verder
Zoals bijvoorbeeld Eline. Ze heeft een druk leven; een man, twee kinderen die veel aandacht vragen en een parttime baan. Haar man is veel met zijn werk bezig en, zegt ze, ze kan niet goed met haar schoonfamilie opschieten. De laatste tijd merkt ze dat ze steeds vaker moe en geïrriteerd is en ze heeft ook regelmatig hoofdpijnklachten. Eline voelt zichzelf vaak tekort schieten. ‘Ik ben maar een moeilijk mens’, zegt ze. Ze heeft een heel wensenlijstje met hoe ze het anders zou willen. Ze wil meer leuke dingen doen met vriendinnen, sporten en vooral zich niet zo op laten jagen en ‘nee’ kunnen zeggen als het nodig is. Ze heeft al zo vaak goede voornemens gemaakt, maar er komt niet veel van terecht. Eigenlijk komt ze geen stap vooruit.

Wij, Andrea en Harry, gaan ervanuit dat mensen zoals Eline geen problemen ervaren omdat er iets ‘fundamenteel mis’ is met hen, maar omdat ze op de een of andere manier vastgelopen zijn. Vastgelopen in patronen van denken, voelen en gedrag die in de loop van hun leven ontstaan zijn, maar niet meer passen bij hun huidige levensomstandigheden. We gaan er ook vanuit dat mensen veel ongebruikte innerlijke hulpbronnen hebben, die ze kunnen leren inzetten om die belemmerende patronen te veranderen. Om meer welzijn in hun leven te ervaren hoeven ze niet met veel inspanning ‘nog meer hun best’ te doen, maar leren om dingen ‘anders’ te doen. En dat leren is voor een deel een bewust proces en voor een ander deel een onbewust proces.

Herken je dit?
Je merkt misschien dat bepaalde vervelende situaties zich blijven herhalen. Dat je bepaalde ‘rode knoppen’ hebt, gebeurtenissen waar je gevoelig voor bent, waardoor je van slag raakt. Bijvoorbeeld als je ‘nee’ te horen krijgen, onderbroken wordt in een gesprek of als iemand iets van je vraagt wat je liever niet doet. Dat zijn dan triggers, aanleidingen, die een emotionele reactie bij je veroorzaken. Het is alsof er ergens diep in je hersenen een pakketje open gaat, met daarin een programma van emoties, gedachten en gedrag dat aan een bepaald soort gebeurtenis gekoppeld is. Het zit mooi weggeborgen en blijft onopgemerkt totdat er iets gebeurt wat je eraan herinnert, zoals bijvoorbeeld een afwijzing van iemand. Meteen gaat het pakket open en de gevoelens, gedachten en het gedrag die erbij horen komen op. Dit is onderdeel van een overlevingsmechanisme dat je helpt om met lastige, pijnlijke zaken om te gaan en om je hoofd boven water te houden. Zo’n mechanisme heb je in het verleden ontwikkeld, soms al in je hele vroege jeugd. Wanneer een gebeurtenis in het heden ineens gekoppeld wordt aan iets uit het verleden dat nog niet goed is verwerkt, kunnen er heftige emoties omhoog komen die bij dat voorval uit het verleden horen: grote angst, paniek of woede. Maar ook minder heftige emoties, zoals een gevoel van ontstemdheid, ongemak, somberheid, leegte of irritatie. Je reageert dan vaak heftiger dan passend lijkt bij de situatie. Deze emoties zijn de emotionele lading die horen bij ervaringen uit het verleden. In feite reageer je op ervaringen vanuit het verleden in plaats vanuit het heden.

Doos van PandoraAlle ballen in de lucht

Bij Eline speelt bijvoorbeeld dat ze het lastig vindt om ‘nee’ te zeggen als iemand iets van haar vraagt. Ze wil graag dat mensen haar aardig vinden. Dan voelt ze zich het meest op haar gemak. Maar als je verschillende rollen hebt in je leven, zoals ouder, werknemer en vriend(in) en alle ballen in de lucht wil houden, dan kan het allemaal wat te veel worden. En als je dan toch ’een bal laat vallen’ dan kan dat behoorlijke stress veroorzaken. Dat is overigens niet altijd het gevolg van slechts één ervaring, maar in veel gevallen een opeenstapeling van vergelijkbare ervaringen. Bijvoorbeeld gebeurtenissen die te maken hadden met afwijzing, waarna je, als reactie, ervoor gaat zorgen dat mensen je aardig vinden. Als Eline dan een keer niet doet wat anderen van haar verwachten, vinden ze haar misschien niet meer zo leuk. En dan moet ze omgaan met de angst om er niet bij te horen of een gevoel van eenzaamheid en verloren zijn. De niet verwerkte nare emoties die tot het verleden behoren, dringen zich in het heden aan haar op. Dat voelt niet fijn. Ermee omgaan geeft stress, kost veel energie en gaat ten koste van haar welzijn en vitaliteit.

Stress heeft invloed op onze gezondheid. Onverwerkte emotionele gebeurtenissen (kleine of grote trauma’s) kunnen zo dus ook invloed uitoefenen op gezondheidsklachten of deze zelfs veroorzaken. Daarom werkt deze methode ook door op fysieke gezondheidsproblemen, of deze nu onverklaard (psychosomatisch) zijn of dat er wel een officiële diagnose is.

In dit boek staat beschreven hoe je hiermee kunt omgaan én vooral ook hoe je er daadwerkelijk en blijvend verandering in kunt brengen. Zelfs zo dat je je gewenste gedrag automatisch gaat inzetten. Je merkt dan bij voorvallen waar je eerder emotioneel door werd geraakt, dat je nu vrij bent om te kiezen hoe je wilt reageren. Je blijft in die situaties je volwassen capaciteiten van overzicht, begrip en inlevingsvermogen tot je beschikking houden.

De helende kracht van je emoties
Rationeel denken is voor het oplossen van problemen belangrijk en noodzakelijk, maar soms is het niet voldoende. Dan is er meer nodig, op een dieper en subtieler bewustzijnsniveau.

De meeste mensen maken dankbaar gebruik van hun rationele denken om met lastige en pijnlijke gebeurtenissen in hun leven om te gaan. Je verstand helpt je om overzicht te houden en oplossingen te vinden. Tegelijkertijd is je ratio een manier om weg te blijven van ongemakkelijke gevoelens. Gevoelens als verdriet en angst maken ons kwetsbaar en dat voelt onveilig en ongemakkelijk. Met onze ratio vertellen we onszelf dat het allemaal wel meevalt of dat we niet zo moeten zeuren, want er zijn immers wel ergere dingen in het leven. Zo proberen we onze emoties te sussen, weg te redeneren en te relativeren.

Op een bepaalde manier lijken emoties wel op het weer: we kunnen ze vaak niet goed voorspellen en er controle over hebben. De emotionele lading komt geheel of gedeeltelijk uit ons onderbewuste. Vaak weten we dan alleen maar dat iets ‘niet goed voelt’. Uit allerlei psychologisch onderzoek blijkt dat wij in ons gedrag voor het grootste gedeelte worden gestuurd vanuit het onderbewuste (voor 90% tot, volgens sommige psychologen, zelfs 99%). De vergeten, onverwerkte gebeurtenissen met de bijbehorende programma’s zitten in je onderbewuste en sturen je gedrag in het heden. Daarom is het moeilijk om bepaald gedrag, dat niet meer functioneel is en waar je los van wilt komen, met je ratio te veranderen. Er zitten namelijk pijnlijke emoties onder verstopt, die opkomen zodra je je patroon loslaat.

Aan de hand van de oefeningen in dit boek pak je problemen aan waar je met je ratio niet bij kunt. Je richt je op problemen die zich blijven voordoen, ondanks alle oplossingen die je met je verstand verzint. Je gaat naar de emotie toe. ‘Je kijkt het beest in de bek,’ zoals Nederlands filosoof René Gude zei. De emotie komt vanuit een deel van jou waaraan een behoefte is gekoppeld en die gezien wil worden. Als je de emotie weg wilt duwen, blijft die juist opspelen, net als een bal die je onder water wilt houden en met grote kracht omhoog komt zodra die ontsnapt. Door de emotie te onderzoeken en je af te vragen wat dit deel van je te vertellen heeft, krijg je meer grip op je emoties; je wordt angsten, verdriet of boosheid de baas en kunt zelf sturing gaan geven aan je leven.

Naar de emotie toe gaan wil niet zeggen dat je jezelf erin onderdompelt. Je neemt de emotie wel serieus en onderzoekt deze vanuit een accepterende en liefdevolle positie van kijken naar jezelf, vergelijkbaar met wat je ook leert in mindfulnesstrainingen. Heling ontstaat als je dit deel geeft wat het nodig heeft, binnen de beleving van je eigen emotionele werkelijkheid. In plaats van het rationeel wegredeneren van je emoties, neem je je emotionele werkelijkheid serieus als onderdeel van je innerlijke beleving. Door diepe ontspanning kom je in contact met de innerlijke delen die verbonden zijn aan je emoties, binnen de rijke wereld van je onderbewuste. De emotie wijst je daarbij de weg. Vanuit begrip voor het innerlijke deel van jezelf waar je emotie aan is verbonden, kun je dit deel geven wat het nodig heeft en daarmee jezelf helen.

Door de communicatie met het onderbewuste als instrument om informatie uit het onderbewuste te halen, ga je begrijpen wat er nodig is. De heling komt vanuit jezelf en de aanpak is flexibel. Er wordt ook gebruik gemaakt van oogbewegingen. Het toevoegen van hulpbronnen (positieve ervaringen) en de afleiding die wordt gegeven door de oogbewegingen zorgen ervoor dat de ‘vaste’ neurologische paden, de schakels in je hersenen, worden losgelaten. Je doorbreekt je standaardmanier van reageren. Om meer in contact te komen met wat er in je onderbewuste leeft, maak je gebruik van meditatieve technieken waardoor zelfhypnose mogelijk is. Emotionele problemen en psychosomatische klachten worden op deze manier effectief bij de bron aangepakt, namelijk in de subjectieve, emotionele wereld. Er kan dan heling plaatsvinden in lichaam en geest.

Hoe doe je dat dan?
Het unieke van deze aanpak is dat je zelf je klachten kunt helen binnen de innerlijke wereld van je onderbewuste, in de taal van het onderbewuste, met innerlijke fantasie, beelden, verhalen, gedachten, symboliek, beweging, woorden, emoties en lichamelijke sensaties. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat alle innerlijke delen er mogen zijn, een positieve intentie hebben en nodig zijn om heel te worden. Psychosomatische klachten worden benaderd als de psycho-emotionele uiting van onverwerkte ervaringen. Je onderbewuste leert en weet intuïtief wat nodig is en geeft vorm aan je heling. Aan de hand van de praktische oefeningen in dit boek ga je hiermee aan de slag.

Nadat problemen of klachten op deze manier zijn aangepakt, maak je de stap naar de gewenste toekomst. Je heelt niet alleen je oude wonden en beperkende patronen, maar je zet ook een positieve ontwikkeling in gang naar geluk en gezondheid. Bij dit hele proces blijft je verstand, je hoger ontwikkelde brein, aan het stuur. Je redeneert je nare gevoelens niet weg, maar je geeft ze juist een plek. Hierdoor realiseer je daadwerkelijke heling en ontwikkeling naar meer liefde en verbinding in je leven. Deze heling brengt je niet alleen meer welzijn en vitaliteit voor jezelf, maar werkt ook door naar je omgeving. Je voelt je beter en je kunt je meer open stellen voor anderen. Dit helpt je om gezondere relaties te onderhouden, die bijdragen aan je eigen geluk en dat van de mensen om je heen.

Meer lezen?
Bestel dan het boek. Klik hier voor een overzicht van ons complete aanbod.

Terug

De helende kracht van je emoties
Angst de baas en grip op je stress

 

Inspiratie- en doeboek:

 • Handvatten om vriendschap te sluiten met je emoties
 • Meer rust en welzijn in je leven
 • Persoonlijke groei en spiritualiteit met beide benen op de grond!
 • Leren communiceren met je onderbewuste

 

Prijs: € 16,95

Harry en Andrea 

 

 

 

 

Samenvatting

Met dit inspiratie- en doeboek leer je de psychologische oorzaken van klachten herkennen en aan te pakken. Het principe is simpel: je emoties hebben een belangrijke boodschap voor je en als je weet hoe je daarnaar kunt luisteren, kun je hun energie inzetten voor verwerking en heling. Daarom heet dit boek ‘De helende kracht van je emoties’.

De essentie ervan is transformatie van onverwerkte zaken, integratie van de individuele krachten in je persoonlijkheid en zelfsturend een nieuwe toekomst scheppen met heelwording en welzijn. Word je angst de baas en krijg grip op je stress voor het duurzaam herstellen van je emotionele en lichamelijke balans.

Klachten op een subtieler bewustzijnsniveau oplossen, waar rationeel denken en handelen tekort schieten. Daarvoor moet je wel weten hoe je je binnenwereld kunt betreden en wat je daar kunt doen. Dit boek geeft je de sleutel om veilig de deuren van je onderbewuste te openen en op weg te gaan naar heling en welzijn!

Over de auteurs

Andrea Luijten (1960) werkt als hypno-psychotherapeut, NLP-trainer en coach. Ze houdt ervan haar eigen pad te volgen. Ook in figuurlijke zin. Al vroeg in haar leven raakte ze geïnteresseerd in persoonlijke groei, steeds op een manier die past bij haar eigen wijsheid.

Een levenspad, met vallen en opstaan, waarop ze blijft ontdekken en ook anderen uitnodigt tot het bewandelen van hun eigen weg.

Harry Vos (1957) heeft ruim 30 jaar professionele ervaring als onder andere opleider, manager en coach en is co-auteur van het boek Briljant samenwerken. Sinds 2010 werkt hij vanuit Avila coaching aan welzijsbevordering en vitaliteit. Sleutelwoorden daarbij zijn aandacht, bewustwording, persoonlijke groei, communicatie en relaties:

'Ik geloof dat wij mooie mensen zijn en ons altijd kunnen ontwikkelen.'

 

Download de inleiding van het boek met de mooie aanbevelingen van Eric Schneider en Marten Klaver en de voorwoorden van Andrea en Harry.

Boek De helende kracht van je emoties

 

 

Dank voor het mooie boek en de mooie methode die jullie hebben ontwikkeld. 
Francis, Nistelrode (Bernheze)
---♥---

Een waardevolle aanvulling voor alle therapeuten.

Karin, Eindhoven
---♥---

Geen enkel boek in mijn boekenkast verwoordt onze menselijke opmaak zo duidelijk. 
Herkenning, inzicht en zelf aan de slag naar heling.

Marian, Veghel (Meierijstad)
---♥---

 

Kijk ook eens naar ons aanbod van geleide meditaties € 6,95 per stuk

(tijdelijk alle 7 voor € 42,50):

1. Omgaan met afwijzing
2. Minder stress
3. Beter slapen
4. Stoppen met roken
5. Ondersteuning bij kanker
6. Ontspannen bevallen
7. Ondersteuning bij hartkloppingen

 

Avila coaching, Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) biedt coaching en therapie op het gebied van emotionele klachten, stress, piekeren, relatieproblemen, burn-out en psychosomatiek. Daarnaast geven wij cursussen in Verbindend communiceren (Geweldloze communicatie), mindfulness, NLP en de Triskelmethode (met de introductiedag De helende kracht van je emoties).

 

Voor coaching werken wij op locatie in de regio Den Bosch en Vught, Eindhoven, Helmond, Oss, Nijmegen, Venlo, Zaltbommel en Weert. Trainingen bieden wij landelijk ook op locatie aan. Onze praktijk is goed bereikbaar via openbaar vervoer (buslijn 158) vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Veghel, Uden, Heesch, Den Dungen, Middelrode, Berlicum (Sint-Michielsgestel), Nistelrode en Vorstenbosch (Bernheze).

Gepubliceerde weblogs

 • 45-plus ergernis

  Onder het kopje “Uitgaan van eigen kracht” las ik vorige week in een regionaal weekblad een artikel...

 • Aan het einde van het jaar

  Reflecteren: een blik in de spiegel De maand december is voor veel mensen een natuurlijk moment...

 • Afwijzing

  De man die ik vandaag sprak had een succesvolle loopbaan. Maar het bedrijf ging reorganiseren en...

 • Als een berg

  Een vriend van me zei laatst dat hij soms overvallen wordt door een gevoel van moedeloosheid,...

 • Als je weet wie je bent

  Ze maakt een uitgebluste indruk op me: “Ik heb er echt goed over nagedacht, maar ik kom er niet...

 • Angstig op zoek naar veiligheid

  Onveilig Deze plaats en deze wereld. De mensen, ze lachen me uit. Ze moeten me...

 • Betere gezondheid met Neuro Stress Release

  Als ik op de weekmarkt in Heeswijk-Dinther een zak sinaasappels bij een marktkraam afreken, word...

 • Brommers, bandrecorders en angst voor de dood

  Ik heb nooit een brommer gehad en heb in plaats daarvan gefietst. Je zou dus kunnen denken dat ik...

 • Cadeau voor jou

  Cadeau voor jou: kijk in de spiegel en ontdek je ware potentieel! De wintermaand december is niet...

 • Coaching, hoe gaat dat dan precies?

  In de bus naar den Bosch raak ik in gesprek met Marjan, ze is geïnteresseerd in mijn werk en heeft...

 • Communicatie en de ruimte tussen ons in

  "Alle werkelijke leven is ontmoeting"Martin Buber (1878-1965) Leven is relatie, mensen kunnen...

 • Communicatietraining voor betere motivatie

  Erger jij je soms ook zo aan sommige collega’s? Denk je dat als zij iets veranderen dat je...

 • De 6 V's, Verbindend communiceren en de kunst van het helpen

  Helpen bij verandering is vaak moeizaam Ervaar je ook wel eens dat het realiseren van duurzame...

 • De Avila-houding

  Wat je denkt heeft invloed op wat je voelt en dat zie je terug in je lichaamstaal. Veel mensen...

 • De kracht van rituelen

  Wij begeleiden graag rituelen. Rituelen kunnen zeer troostrijk en/of bekrachtigend zijn als ze op...

 • De kracht van taal

  Maandag 19 januari geven we de training Verbindend communiceren, ook bekend als Geweldloze...

 • De kracht van vragen

  Je doet een vraag pas recht door hem te stellen (Pádraig Ó Tuama, Verhalen van liefde en alles wat...

 • De kunst van het helpen

  Heb je dat ook wel eens, dat je erg je best doet om iemand te helpen maar eindigt met frustratie en...

 • De verhalenverteller

  Ze zaten bij elkaar en luisterden naar zijn stem, de vlammen van het houtvuur lekten langs de...

 • De vier elementen van succesvol doorstarten

  Door reorganisatie of ontslag kan het zomaar gebeuren dat je een doorstart moet maken naar ander...

 • De woorden voorbij

  Vorige week had ik een gezellig etentje met mijn broer en zus, het restaurant heette ‘Vroeger’ en...

 • Diepgevroren gedachten

  De houdbaarheid van diepgevroren gedachten is slechts kort Laatst las ik een berichtje op...

 • Doorstarters

  Wat heb jij nodig om een doorstart in je loopbaan te maken? Jan werkt al 25 jaar bij dit bedrijf. Hij...

 • Emoties

  Rauwe rouwontkent mijn verlies:‘Het moet iets anders zijn.’Mijn boosheid schreeuwt het uit:‘Het...

 • Emoties

  Ik wandel over straat en geniet van de omgeving, de zon schijnt en er lopen schapen in de wei, er...

 • Emotionele balansoefening

  Emoties, zoals angst, verdriet of boosheid, horen bij het leven, ze komen en ze gaan. Ze geven je...

 • Emotionele balansoefening

  Emoties, zoals angst, verdriet of boosheid, horen bij het leven, ze komen en ze gaan. Ze geven je...

 • Even voorstellen

  Als ik voor het eerst een weblog schrijf voel ik dat ik me even moet voorstellen en ik word altijd wat...

 • Examenvrees

  Ik heb last van examenvrees! “Haal maar een goed diploma”, wordt vaak gezegd, “want dan kun je...

 • Geniet je van je leven?

  Geniet je van je leven en van het werk dat je doet? “We leven slechts een deel van het leven dat ons...

 • Gepast nabij

  Gepast nabij Ik heb moeite met de uitdrukking ‘social distancing’, ‘sociale afstand’.De...

 • Goed luisteren

  ‘Ik hoor nooit wat mensen denken.’Marshall B. Rosenberg PhD Marshall Rosenberg (1934 – 2015) de...

 • Grenzen

  GrenzenOp vakantie in Polen hebben we Lublin bezocht. Een mooi stadje met een rijke historie...

 • Het gevaar van positief denken

  Hè? Maar als je positief denkt word je toch juist blijer? Want dat is vaak de boodschap van...

 • Het intakegesprek

  Ik had haar uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ze kwam iets later dan afgesproken binnen,...

 • Het vijfde element

  Je mag er zijn. “Een mens heeft hoe dan ook het recht om te zijn wie hij is. Een mens heeft het...

 • Hoera een conflict?

  Langslepende conflicten kunnen diep gaan en zeer pijnlijk zijn. Families en gemeenschappen kunnen...

 • Hoezo: "Word jezelf"?

  Als iemand zegt of schrijft: 'word jezelf' raak ik onmiddellijk in verwarring, opstandig zelfs....

 • Identiteitscrisis?

  Als je na een succesvolle loopbaan je werk kwijtraakt en het maken van een doorstart naar ander...

 • Ik heb het zo vaak willen zeggen.

  Ik heb het zo vaak willen zeggen, maar echt ik kon het niet.Daarom noem ik je mijn liefste in een...

 • Ik wil leren leven

  FluentI would love to liveLike a river flowsCarried by the surpriseOf it’s own unfolding. (John...

 • Inclusiviteit

  Ik droom van een samenleving waarin mensen zich thuis voelen en elkaar als mens kunnen ontmoeten....

 • Innerlijk conflict

  AlleenAlleen zijn vind ik heerlijk,Maar eenzaamheid drukt me neer.Nietsdoen is fijn,Maar voor...

 • Innerlijk landschap

  De toegang tot onze diepste identiteit verloopt niet via mechanische analyse. We moeten leren...

 • Irritatie

  Soms heb ik last van een geïrriteerde huid, een rode plek, een klein wondje met een jeukend...

 • Je ogen openen

  Na afloop van een workshop zei een van de deelnemers: “Dit was een echte eye-opener”. Een mooie...

 • Je ware zelf weer vinden

  Kinderen vinden het heerlijk om met maskers te spelen en zich anders voor te doen dan ze zijn. Ze...

 • Leef je passies

  Het is simpel, het is leuk om te doen en het geeft je veel nieuwe energie en passie in je leven:...

 • Leven in een gekleurde wereld

  Ik ben kleurenblind. Nee, die uitspraak vind ik te sterk, want ik zie wel kleuren. Beter is...

 • Licht!

  Het donkerste voorbij, steek ik de kaarsen aan, Denkend aan vroeger, toen zij er was, hoe het...

 • Liefde weer kunnen toelaten

  AcceptatieTegenover de liefdeStond de twijfelZij spraken met elkaar “Ik heb je lief”Sprak de...

 • Liefdesverklaringen

  Ieder mens is uniek, je persoonlijke identiteit kan nooit worden voorgeschreven, alleen worden...

 • Loopbaanreis

  Je kunt een loopbaanontwikkeling wel wat vergelijken met het maken van een lange reis. Voor je...

 • Loslaten

     Loslaten ‘Je moet het loslaten’ is een advies dat mensen nogal eens aan elkaar geven als ze met een...

 • Loslaten – toelaten.

  “Je moet het loslaten”, is een advies dat vaak wordt gegeven als iemand worstelt met een voor hem...

 • Loslaten van de illusie

    Wat echt is, kan niet gezien, gehoord, gedacht of begrepen worden. (Je ziet alleen je eigen ogen en...

 • Mijn masker

  Mijn masker Ik heb mijn echte zelf verborgen.En toen een masker opgezet.Ik was klein en jij al...

 • Minder verzuim en betere resultaten!

  Een fijne werksfeer en gemotiveerde medewerkers, dat wil iedere ondernemer toch? Maar hoe bereik...

 • Mindful wandelen

  Neem een kwartier de tijd, of een half uur, of zo lang als je wilt.Bij mindful wandelen, loop je...

 • Mindfulness

  James Joyce schrijft in zijn boek Dubliners over Mr. Duffy: ‘He lived at a little distance from his...

 • Mindfulness

  ‘Alleen die dag breekt aan waarop we wakker zijn.’ (Henry David Thoreau). We leven in een wereld...

 • Nogmaals respect

  Ik schreef al eerder over respect, zie mijn blog Respect. Waarom wil ik er dan opnieuw over...

 • Ontspanning nodig? Doe de gratis stresstest!

  Een gezin, familie en werk en sociale activiteiten kunnen veel van je vragen. Soms ben je zo druk...

 • Ontwikkeling

  Als ik er mag zijn zoals ik ben, waarom moet ik me dan toch ontwikkelen? Ben ik misschien volgens...

 • Opmerkzaam (mindful) wandelen

  Zonlicht door het bladHet zacht suizen van de windHeerlijke herfstdag

 • Opnieuw beginnen

  Een eindejaarscadeau van Avila coaching. December is een maand voor reflectie. Je kijkt terug naar...

 • Opnieuw beginnen

  Als je al lang op zoek bent naar een nieuwe baan, kun je met veel frustraties te maken krijgen....

 • Opnieuw geboren

  Transformatie Een grote man was het, zeker 1 meter 92 en zwaar gebouwd. Een boom van een kerel...

 • Ouderdom

  Vanaf het moment dat ze in ons leven kwam heeft ze veel geleerd over hoe je je moet gedragen in...

 • Positief of negatief?

  Hoe komt het toch dat sommige mensen overal iets positiefs in kunnen zien, terwijl anderen zelfs...

 • Respect

  Respect vind ik een verwarrend woord. En dat is precies de reden dat ik er een stukje over wil...

 • Rituelen, mini-vision-quest

  Inwijdingsritueel bij de overgang naar volwassenheid. Ieder mens is uniek en wordt geboren met...

 • Rouw

  Als we sterven, gaan we het nieuwe leven binnen.(Franciscus van Assisi) Over de dood spreken we...

 • Rouw (2)

  Niets zal meer hetzelfde zijn, alles staat op zijn kop. In zijn boek ‘Het nieuwe zwart’ over rouw,...

 • Spookbeelden in de mist

  SpookbeeldenIn de ruimte tussen ons inWaar wij niet zijn: Wie ik denk dat ik benKijkt naar hoe jij...

 • Tot rust komen

  Tot rust gekomen Rust Na een crisis kun je in een periode van stilte terechtkomen. Je voelt dat je...

 • Uitstel

  Ik wil iets je bekennen, er zijn van die zaken waar ik steeds niet aan toekom. Sinds een paar...

 • Verbindend communiceren

  In relaties willen wij onszelf kunnen zijn, maar wel op een respectvolle manier naar anderen....

 • Verdriet

  Vandaag las ik een stukje over een man die zijn vrouw verloor. Zomaar ineens was ze weg. Ze ging...

 • Verdriet en melancholie

  Onzegbaar Hier lig je nuMaar toch ook nietDat zie ik welDat is geweest OnsterfelijkIs materie...

 • Vergeving

  Een nieuw begin Als de zachtmoedigheid tussen jullie verhardEn verbinding dreigt te brekenDat je dan...

 • Verstilling

 • Verstilling aan de Rottemeren

  Levend in een tijd van actie, efficiëntie, effectiviteit en het moeten behalen van succes en...

 • VERTEL! je verhaal.

  Bij Avila coaching organiseren we regelmatig workshops over verhalen vertellen. Ik hou van een...

 • Verzet

  Verzet Een voorval dat ik een beetje vergeten was werd me laatst weer verteld door mijn zus. Ze...

 • Vitaliteit in organisaties

  De ontwikkeling van een organisatie is er voor een belangrijk deel op gericht om de gehele...

 • Vriendschap sluiten met je emoties

  Hoe krijg ik meer grip op mijn onderbewuste? “Geen boom groeit tot in de hemel, waarvan de wortels...

 • Waarnemen of deelnemen?

  Hij had vroeger al het gevoel gehad aan de zijlijn te staan, hij deed nooit echt mee. Natuurlijk...

 • Wandel je met me mee?

  Ik las in een boekje over mindful wandelen dat je jezelf bij het lopen kunt voorstellen dat je...

 • Wat is empathie?

  In Verbindend communiceren is empathie een belangrijk begrip, maar wat is empathie eigenlijk en...

 • Zin in succes

  Volgens de van Dale is succes: ‘een goede afloop’. Maar wat is een goede afloop eigenlijk? In het...

 • Zomersneeuw

  Zomersneeuw* Het is nachtIk word wakkerEn kijk naar buitenHet maanlichtSchijnt over het grasKan...

 • Zorg er voor dat ik me goed voel.

  Als je mensen vraagt: “Wie de macht heeft over jouw gevoelens?” dan zeggen ze vaak: “ikzelf...

 

Briljant samenwerken

Briljant-samenwerken-kaft-smallAls je alle facetten van samenwerken perfect op elkaar afstemt, bereik je verbluffende resultaten. Maar om welke facetten gaat het dan precies en hoe zorg je voor een perfecte afstemming? Het creëren van succesvolle samenwerking is een intensief proces waarbij je als het ware een ruwe steen transformeert in een waardevolle diamant. Deze metafoor is de rode draad in deze boeiende managementroman.

 

Geen saaie managementtheorieën maar een verhaal dat lekker vlot wegleest. Een verhaal met een boodschap, dat wel. En uiteraard veel praktische handvatten en inzichten om de principes van briljant samenwerken snel en eenvoudig in uw organisatie toe te passen.

 

Als Kathy, de hoofdpersoon in dit unieke verhaal, op een dag onverwacht de leiding over het familiebedrijf moet overnemen, ontdekt ze dat het niet goed gaat met het bedrijf. Maar dan laat de sympathieke en ervaren diamantslijper Alouis haar het geheim van briljant samenwerken zien. Stapsgewijs leert ze alle facetten van samenwerken binnen en buiten de organisatie in de juiste vorm te slijpen tot een briljant resultaat. Samen met Kathy ontdek je in dit boek de geheimen van briljant samenwerken.

 

Achtergrond

De novelle Briljant Samenwerken is geschreven door Harry Vos en Frank-Jan van Deijck en is verkrijgbaar via de websites van de auteurs, in de boekhandel en on-line boekwinkels.

Hierin kun je kennismaken met de principes van Briljant samenwerken. We hopen dat het lezen je inspireert om er zelf mee aan de slag te gaan. Ook al heb je de principes goed begrepen, briljant samenwerken leer je vooral door het te doen en het te ervaren in de praktijk.
 

Inkijkexemplaar:

Meer weten?

Frank-Jan van Deijck
Van Deijck Awakening
Veenendaalstraat 127
5036 WP Tilburg
T: 06 5354 5620
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.vandeijckawakening.nl

Harry Vos
Avila coaching
Schoolstraat 13
5473 GD Heeswijk-Dinther
T: 0413 30 3848
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l
W: www.avilacoaching.nl

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.