Back to Top

Voor ondersteuning wanneer jij het nodig hebt

Coaching, psychosociale therapie & hypnotherapie - trainingen in communicatie, bewustwording & stressvermindering

In 2020 bestaat Avila coaching 10 jaar! Al 10 jaar goede psychosociale zorg met persoonlijke aandacht voor de helende kracht van je emoties, welzijn, relaties, persoonlijke groei en loopbaanbegeleiding.

Wil je graag je leven, werk of relaties veranderen? Voor coaching, traumaverwerking, psychosociale therapie & hypnotherapie en trainingen in communicatie, persoonlijke ontwikkeling en stressvermindering kun je bij ons terecht.


duim-omhoog_muursticker.jpg

Coaching & therapie: 
Klachten aanpakken bij de oorzaak.
Deskundige en effectieve begeleiding met snelle resultaten.

Snel hulp of advies nodig?

√ Wij reageren binnen 24 uur!
√ Geen wachtlijst!
√ Gratis kennismakingsgesprek!
√ Vergoeding zorgverzekeraars mogelijk!

 

auricular telefoon symbool in een cirkel  0413-30 3848

e mail gevuld gesloten envelop 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda

Agenda

Cursussen voor betere communicatie en samenwerking, emotionele balans en persoonlijke ontwikkeling.

Kijk in onze agenda voor o.a. Verbindend communiceren, mindfulness, omgaan met emoties in De helende kracht van je emoties, Triskelmethode om onverwerkte ervaringen aan te pakken. Kijk ook eens naar ons combinatieaanbod (geldig tot 31 juli): combinatievoordeel

Ontdek het verhaal achter de naam Avila coaching

In 2009 waren wij bezig met de voorbereidingen voor onze eigen praktijk in Heeswijk-Dinther. We wisten goed wat we wilden: mensen op weg helpen om emotioneel en fysiek gezonder te leven, met meer plezier en voldoening in hun leven relaties en loopbaan. We hadden alleen nog geen naam voor ons bedrijf.

Op een dag lazen we een citaat van Teresa van Avila over persoonlijke ontwikkeling wat ons erg aansprak:

Het belangrijkste is niet veel nadenken, maar veel liefhebben; doe dus datgene wat de meeste liefde in je wekt.


We herkenden dit meteen: als mensen op zoek zijn naar zingeving blijven ze vaak steken in nadenken, redeneren en analyseren en ze komen er niet uit, terwijl het dan juist zo belangrijk is om contact te maken met je hart en op je gevoel en intuïtie af te stemmen!

Harry werkte in die tijd regelmatig in Duitsland en bleef daar soms ook overnachten. Toen hij een paar weken later ’s avonds in een hotel-restaurant zat te eten, viel hem opeens op dat er in grote letters een citaat van (alweer) Teresa van Avila op de muur geschilderd stond:

Zorg goed voor je lichaam, zodat je ziel er graag in woont.


Ook nu viel ons meteen weer een overeenkomst op met onze ervaring; wij hanteren als uitgangspunt dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en elkaar voortdurend wederzijds beïnvloeden. Daarom richten we ons ook op het verbeteren van de lichamelijke gezondheid, omdat we geloven dat mensen daar gelukkiger van worden.

We dachten: ‘Het kan geen toeval zijn, dat we zo kort na elkaar twee citaten van Teresa van Avila tegenkomen die voor ons zo herkenbaar zijn’. En we besloten om ons bedrijf Avila coaching te noemen.

Over Teresa van Avila

Teresa van Avila (1515-1582), vrouw, mystica en kerklerares, betoogde onder andere dat zij haar eigen innerlijke verbinding had met het goddelijke. Daar was volgens haar geen bemiddeling van een priester voor nodig. Ze volgde zo veel mogelijk haar eigen weg en leefde volgens haar eigen waarden. Dit werd haar destijds niet altijd in dank afgenomen. Teresa van Avila heeft ons voorgeleefd om je eigen hart te volgen, onafhankelijk van wat anderen daarvan denken.

Haar oorspronkelijke geest is nog steeds een inspiratiebron voor velen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een artikel over Teresa van Avila dat in mei 2011 verscheen in Happinez, waarin zij de ‘oermoeder van persoonlijke groei’ wordt genoemd.

Avila coaching is gevestigd in Heeswijk-Dinther, gemeente Bernheze (Noord-Brabant).

Dit is een greep uit de vele reacties die we van onze cliënten kregen naar aanleiding van onze cursussen, coaching en behandelingen. Namen zijn vanwege privacyredenen gewijzigd.

 

Coaching

"Het gaat hartstikke goed met mij, de laatste sessie was behoorlijk ingrijpend maar heeft mij wel veel gebracht. Ik zit nu veel beter in mijn vel", Marcel, Berlicum."

--♥--

"Het voelt voor mij als dat ik de sleutel te pakken heb. Er gebeurt heel veel met me, voel me daardoor erg onrustig, mét het besef dat deze onrust de weg is naar zoveel moois. Ik maak het goed voor mezelf, zeker weten", Angela, Rosmalen.

--♥--

"Ik voel me dankbaar met het feit dat ik bij jou/jullie terecht ben gekomen, ook al heb ik daar zelf voor gezorgd. Je hebt me echt goed geholpen en verder gebracht met mijn zoektocht naar mezelf", Hanneke, Schijndel.

--♥--

"Ik had alsmaar een heel akelig vol gevoel. Dat is nu helemaal over", Annet, Vorstenbosch.

--♥--

"Ik voel me een stuk lichter en ervaar meer rust van binnen", Mandy, Heeswijk-Dinther.

--♥--

"Met jullie persoonlijke aandacht, coaching en oordeelloze benadering is het gelukt mezelf beter te leren kennen. Van op weg naar 'wie ben ik en wat deed ik' ging ik naar 'wat wil ik en wat heb ik daarvoor nodig'. De mogelijkheden bij jullie zijn velerlei. Verbinden communiceren, mindfulness, NLP...... ze hebben me allen geholpen in mijn proces. Ik ben erachter gekomen dat ik mijn leven telkens zelf in de hand kan nemen, dat ik zelf verantwoordelijk ben voor hoe het met me gaat en dat voelt bevrijdend. Ik voel veel meer rust, veel meer tevredenheid.", Yvonne, Heeswijk-Dinther.

--♥--

"Worstelingen zijn er nog, maar wetende dat ik zelf de regie heb, maakt dat ik er met meer vertrouwen mee om kan gaan en dat voelt minder zwaar, prettiger dus", Jos, Den Bosch.

--♥--

"Ik ben héél blij met jullie aandeel in het bereiken van mijn bevrijde gemoedstoestand!!", Herma, Berlicum.

--♥--

"Voordat ik bij Andrea kwam was ik erg ontevreden over mezelf, vooral over mijn gedrag t.o.v. mijn kinderen en man (door drukte in mijn hoofd)", Marianne, Berlicum.

--♥--

"Ik kwam beter in mijn vel, mijn gedrag werd anders waardoor ik ook weer blijer met mezelf werd", Joost, Heesch.

--♥--

"Er zijn zelfs dingen verbeterd die we niet eens specifiek aangepakt hebben, al jaren heb ik mega veel last van vakantiestress en dit jaar....helemaal niks!", Paula, Nistelrode.

--♥--

"Bedankt voor jullie hulp Harry en Andrea, jullie zijn fijne mensen!", Joris, Son en Breugel.

--♥--

 

Triskelmethode, De helende kracht van je emoties

Over het boek

"Het boek is een echte aanrader en ook een waardevolle aanvulling voor elke therapeut", Karin, Eindhoven.

--♥--

"Een boek over een prachtige methode om te helen en je persoonlijk te ontwikkelen. Ik weet hoe het mij heeft geholpen om positiever in het leven te staan", Frida, Berlicum (Sint Michielsgestel).

--♥--

"Als ik dit boek eerder in handen zou hebben gehad zou ik vijf andere boeken niet hebben hoeven lezen. Zo allesomvattend is dit. Het is niet zweverig, heel concreet en biedt een schat aan inzicht. Alleen dat helpt al enorm bij de aanpak van problemen en of bij stress. Wat heerlijk dat je in een hele korte tijd kunt afrekenen met stukjes ongewenst gedrag en dat je daar geen ellenlange trajecten voor nodig hebt. Een must read voor iedereen, puur voor de inzichten en specifiek voor diegenen die ongewenste (onverklaarbare) lichamelijke klachten willen aanpakken. Het werkt!", Lydia, Nijmegen.

--♥--

 

Over de behandelingen

"Ik kan dichter bij mezelf blijven en voel me een stuk lichter van binnen en meer ontspannen", Lian, Vught.

--♥--

"Na drie Triskel-behandelingen is mijn huidallergie zo goed als verdwenen. Ik kan weer naar de sauna en ik geniet weer van mijn lijf", Hans, Den Bosch.

--♥--

"Ik heb nog nauwelijks hartkloppingen. Het valt echt op. Dus daar ben ik erg blij mee. Meer rust in mijn lijf en beter slapen. Ook is mijn eigenwaarde sterk verbeterd.", Mirjam, Schijndel.

--♥--

"Vanwege pijn in mijn knie kon ik minder kracht zetten met mijn linkerbeen, wat lastig was met klimmen of bijvoorbeeld traplopen. Na de Triskel-behandeling door Andrea is de pijn verdwenen en kan ik nu weer vlot bewegen.", Florian, Heesch.

--♥--

"Vanavond na een periode van door levensangst tot in het absurde opgejaagde tentamenstress, mogen kennismaken met de "Triskelmethode". Voor mij in de theorie vrij veel overlap met kennis vanuit o.a. schematherapie en grappig genoeg ook opvallende gelijkenis de "libertaristische" positie in het vrije wil debat in de filosofie! De oefening voegde veel toe aan mijn ervaring!", Irene, Loosbroek (Bernheze).

--♥--

"Zaken waar ik voorheen helemaal door van slag kon zijn, kan ik nu goed aan. Ik voel meer rust en balans", Hanneke, Sint-Michielsgestel.

--♥--

"Ik had heel veel stress en angstaanvallen. Nu kan ik beter met mijn emoties omgaan en voel me veel rustiger", Anja, Rosmalen.

--♥--

"Ik heb al heel lang slaapproblemen en wordt vaak met een schreeuw wakker. Na 3 sessies gaat het al een heeeel stuk beter!! Dat had ik niet verwacht want ik heb al zoveel geprobeerd.", Margot, Heeswijk-Dinther.

--♥--

"Veel last van PMS (dan was ik niks waard). Ik zit weer helemaal lekker in mijn vel. Ook mijn hoofdpijn is stukken minder.", Rian, Uden.

--♥--

"ik slaap beter en heb meer energie. Ben goed in contact met mijn lijf. De sessies in totaal hebben krachtig doorgewerkt. Verstand, hart en gevoel zijn in verbinding en van daaruit kan ik keuzes maken en mijn leven verder vorm geven. De hulpbronnen kan ik inzetten wanneer dit nodig is. Ik ben van plan deze nog verder uit te werken door dit te verwerken in een tekening of kaart.", John, Nistelrode.

--♥--

"Andrea heeft me erg goed geholpen, het werken in trance heeft veel issues voor me opgelost", Jeroen, Rosmalen.

--♥--

 

Loopbaanbegeleiding

"Ik vond dat je me erg prettig begeleid hebt bij mijn loopbaanvragen. Op een erg rustige wijze stond je echt in contact met mij. De methoden die je in hebt gezet sloten ook goed aan bij mijn behoeften op dat moment.", Bastiaan, Uden.

--♥--

"Door economische en trendgevoelige omstandigheden gaat het bij het bedrijf waar ik werkzaam ben niet goed. Daardoor ben ik gaan nadenken over mijn toekomst en wilde ik gaan onderzoeken wat nou echt bij mij past. Hierin ben ik begeleid door Avila Coaching met het geweldige resultaat dat ik nu druk bezig ben met het oprichten van mijn eigen bedrijf. Het is goed dat iemand je dat extra zetje geeft en met inzichten komt die je zelf over het hoofd hebt gezien. Ik zou iedereen een coach aanbevelen omdat het helpt knopen door te hakken en motiveert door te zetten.", Angelique, Veghel.

--♥--

"De vier elementen van succesvol doorstarten ontwart mooi een heel proces en maakt het behapbaar. Mij spreekt vooral de positieve en optimistische insteek aan. Alles is leren en ontwikkelen!", Marcel, Den Bosch.

--♥--

Internationaal: "Harry helped me by advising/coaching in terms of identifying my strengths and areas of improvement, getting to know about values and steps to take for myself and others. I also benefited by making the decision to move in the right career stream. I know my strong areas and take advantage of these. I am thankful to Harry for all his support and coaching.", Norman, Sheffield.

--♥--

Boek Dichterbij komen

De preview maakt nieuwsgierig, ik ben onder de indruk van de warmte en openheid van de eerste pagina’s.

--♥--


Ik gebruik bij de meditatie elke morgen een stukje uit het boek.
Het brengt je op mooie en inspirerende gedachten.

--♥--

 

Mooi boek. De gedichten raken mij en de opdrachten die erbij horen zijn erg bruikbaar. Ik heb het gedicht "Alleen" bij mijn coachopleiding voorgedragen.

--♥--


Prachtig!

--♥--

 

Boek Briljant samenwerken

"Een mooie manier om je boodschap over te brengen. Door het in de vorm van een verhaal te doen merk ik dat het ook beter blijft hangen.", Patricia, Roermond.

--♥--

"Briljant! Zelf heb ik vorige week het boek gekocht, en in 1 adem uitgelezen!", Kees, Eindhoven.

--♥--

"Ik ben niet zo'n lezer, maar dit heb ik in een keer uitgelezen en ik zie bij ons allerlei plekken waar het goed toe te passen is. Mijn complimenten!", Yvonne, Heeswijk-Dinther.

--♥--

"Makkelijk te lezen en omdat het niet zo dik is begin je er ook gemakkelijk aan", Christien, Rosmalen.

--♥--

"Top, een echte aanrader. Ik weet wel een paar plekken waar dit gelezen mag worden!", Jan-Willem, Den Bosch.

--♥--

"Mooi, geschreven en goed begrijpelijk!", Hans, Schijndel.

--♥--

"Mijn man heeft het eerst gelezen, die is echt onder de indruk. Nu wil ik het ook lezen!", Ineke, Veghel.

--♥--

 

Cursussen

"Training Verbindend Communiceren gevolgd bij Avila coaching. Zeer inspirerende manier om je hart te openen, voor jezelf en je medemens. Praktisch oefenen, uitleg, bewegen, plezier en herkenning. Dank jullie wel!" Yvonne, Zaltbommel.

--♥--

"Ik heb de training als een eye-opener gezien en als bijzonder positief ervaren. Er vielen voor mij vielen opeens een aantal zaken op hun plek, heel leerzaam!", José, Den Bosch.

--♥--

"Ik vond het een erg leuke cursus en ik heb er veel aan gehad in alle onderhandelingen met werk en ook persoonlijk", Francien, Eindhoven.

--♥--

"Ik vond het een hele leuke cursus en ik kom zeker nog een keer langs", Adriaan, Berlicum.

--♥--

"Verbindend onderhandelen was een eye-opener voor me", Nico, Vught.

--♥--

"Dankzij deze twee cursussen heb ik instrumenten gekregen om sterker in mijn schoenen te staan in de communicatie privé en zakelijk", Harald, Sint-Michielsgestel.

--♥--

"Ik had de behoefte aan een cursus op het gebied van ‘persoonlijke effectiviteit’. Die behoefte is met jullie cursus duidelijk vervuld, ik was echt voldaan na afloop, ‘zowel in hoofd als hart’. Ik denk ook dat ik veel zal hebben aan wat ik geleerd heb, de kunst is nog om het goed toe te passen, om het “in mijn systeem” te krijgen.", Hugo, Rosmalen.

--♥--

"Verder vond ik jullie manier van samen presenteren erg prettig en effectief. Ik voelde me bij jullie op mijn gemak. Ook de ruimte was fijn, heel huiskamerachtig (mede dankzij de kleine groep) en ongedwongen.", Arianne, Uden.

--♥--

De training van Avila heb ik als bijzonder fijn en leerzaam ervaren door de prettige en speelse manier waarop jullie de deelnemers aanzetten tot bewustwording en nadenken over gedrag en communicatie. Dat kan ik gebruiken om bepaalde patronen te doorbreken in het contact, zowel op het professionele als het privé vlak. De inzichten en de kaarten over het communicatieproces vind ik erg handig. Alle onderdelen waren even interessant. De sfeer was ontspannen en iedereen kwam m.i. aan bod.", Pascale, Veghel.

--♥--

"Ja, ik vond het een erg leuke cursus en ik heb er veel aan gehad in alle onderhandelingen met werk en ook persoonlijk. Het was een erg leuke dag, echt het geld waard! Jullie hebben ook een bijzondere combinatie in wat jullie beiden aan anderen leren.", Sophie, Eindhoven.

--♥--

"Ik kijk met veel plezier terug op jullie workshops. Het is leuk om te merken dat ik de nieuw verworven kennis kan toepassen", Michel, Helmond.

--♥--

"Ik heb Harry leren kennen tijdens een van zijn trainingen over LinkedIn. Naast dat Harry een prettig persoon is om naar te luisteren heeft hij ook veel kennis en ervaring over het onderwerp en weet dit geannimeerd over te brengen. Je blijft als cursist geboeid tot het eind. Zeker aan te bevelen dus als trainer en coach", Frank-Jan, Rosmalen.

--♥--

 

Mindfulness en Mindfulness Energy Training

"Ik heb er veel baat bij iedere dag, alles is er nog steeds leuker door dan het was", Hannah, Heeswijk-Dinther.

--♥--

“Ik heb minder hoofdpijn en kan beter omgaan met lastige situaties op mijn werk”, Inge, Berlicum.

--♥--

“Tijdens de mindfulnesscursus was ik me aan het voorbereiden op de verhuizing van ons gezin naar het buitenland. De oefeningen hebben mij in deze stressvolle periode geholpen om beter in balans te blijven. Ik kan het iedereen aanbevelen!”, Otto, Heesch.

--♥--

Over ons

Avila coaching wordt geleid door Andrea Luijten en Harry Vos. Wij wonen en werken in het Brabantse Heeswijk-Dinther, gemeente Bernheze. Op deze pagina stellen we ons graag aan je voor.

Andrea Luijten

Andrea-Bedaf-2011

Andrea is moeder van een volwassen zoon en heeft een veelzijdige ervaring als docent/trainer, zelfstandig ondernemer, NLP-coach en trainer, hypno- en psychotherapeut (Ericksoniaanse en klassieke hypnose) en Triskelbehandelaar.

Andrea richt zich met name op emotionele problematiek en psychosomatische klachten. Zij heeft de Triskelmethode voor heling vanuit de praktijk ontwikkeld. In deze methode wordt naar de oorzaak van het probleem gegaan, waarna heling plaatsvindt door transformatie van belemmerende patronen en het integreren van verborgen delen van de persoonlijkheid. Hierdoor kan verandering 'als vanzelf' ontstaan, zonder dat er veel wilskracht voor nodig is.

 

 

"Ik geloof in de kracht van bewustwording en integratie en ik werk vanuit een holistische visie (lichaam en geest zijn een geheel). Zodra mensen schaduwkanten van zichzelf gaan ontdekken, kunnen ze die gaan onderzoeken en een plaats geven. Als de positieve intenties en behoeften ervan worden vervuld ervaren mensen meer harmonie in zichzelf en werken ze zichzelf niet meer (onbewust) tegen. Helling vindt plaats door gebruik te maken van hulpbronnen, positieve ervaringen en kwaliteiten waarover mensen beschikken. Je leert jezelf te ondersteunen in plaats van te saboteren. Door jezelf te helen kun je je kwaliteiten inzetten, je krachtig en vrij voelen, creatief zijn en je dromen waarmaken."

 

Opleidingen

Onder andere:

 • NLP-master practitioner - Vidarte
 • NLP-trainer - Arcturus
 • Hypno-psychotherapeut - NVTH (Hypenzo)
 • Practitioner of Ericksonian Hypnosis (NYTI/NLP - Anné Linden)
 • Hypnose Master Practitioner (Response)
 • Psychosociale basiskennis (PSBK)

Referentie:
Andrea is in staat heel snel tot de kern door te dringen, ze komt er achter wat er werkelijk in je omgaat of dwars zit en waar ik in mijn geval al heel lang mee rond liep. Door de lading van de emotie te halen, is het haar ook gelukt om me in korte tijd van mijn lichamelijke klachten af te helpen; geweldig!
Joan, Heesch

---♥---

 

Harry Vos

Harry-Bedaf-2011

Harry is vader van vijf kinderen en werkte tot 2010 in het bedrijfsleven in gevarieerde functies als supportmedewerker, trainer, manager, consultant en (project)adviseur. Binnen Avila coaching werkt hij als talentmanager en levenscoach met o.a. Verbindend communiceren (geweldloze communicatie), NLP-interventies, hypnose (Ericksoniaans en klassiek), conflict- en relatiebemiddeling, Triskelmethode, loopbaanbegeleiding, mindfulness en ritueelbegeleiding.

Harry richt zich in zijn werk op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit en het herstel van relaties door verwerking, betekenisgeving en het (re)activeren van vitaliteit en persoonlijke kracht. Hij werkt vanuit het bewustzijn van de diversiteit van mensen, rollen en gevoelens en een open, gastvrije houding voor alles wat er aanklopt op de deur van de aandacht.

"Ik geloof dat wij mooie mensen zijn en ons altijd kunnen ontwikkelen. Als mensen met een hulpvraag bij mij komen ga ik ervan uit dat ze zichzelf mogen zijn, ze zijn alleen ergens in vastgelopen. Als mensen vastlopen in patronen van denken, voelen en doen, kunnen zich niet goed aanpassen aan de veranderende omstandigheden in hun leven. Ik help hen deze patronen te ontdekken, er betekenis aan te geven en ze te doorbreken of flexibeler te maken. Daardoor ontstaan er nieuwe perspectieven en ontwikkelingsmogelijkheden, die beter passen bij wat het leven nu van hen vraagt. Met als uiteindelijk doel meer vitaliteit, meer levensgeluk en betere relaties."

 

Opleidingen

Onder andere:

 • NLP-master practitioner (Vidarte)
 • Practitioner of Ericksonian Hypnosis (NYTI/NLP - Anné Linden)
 • Hypnose Master Practitioner (Response)
 • Transactionele Analyse 1-0-1 (P.R.O. Academie)
 • Psychosociale basiskennis (PSBK)
 • Mindfulness Meditation Teacher Certification (Nangten Menlang)
   

Referentie:
Het is geweldig om met Harry te werken. Hij is in staat om mensen te verbinden in vaak moeilijke omstandigheden en te motiveren en te coachen in de goede richting.
Joris, Den Bosch

---♥---

 

 

 

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.