Back to Top

Voor ondersteuning wanneer jij het nodig hebt

Coaching, psychosociale therapie & hypnotherapie - trainingen in communicatie, bewustwording & stressvermindering

Verbindend communiceren

Verbindend communiceren

Wereldwijd gebruikte communicatiemethode van Marshall Rosenberg, ook Geweldloze communicatie genoemd.
Verbindend communiceren is een praktische communicatiemethode met duidelijke handvatten om beter voor jezelf op te komen én de verbinding met de ander te houden.

Stressvermindering en emotionele balans met de Triskelmethode

Je oude patronen doorbreken, je angst de baas worden en grip op je stress krijgen!

De helende kracht van je emoties

 

Wil je meer voldoening en gezondheid in je leven? Dat kun je zelf leren. De essentie van de Triskelmethode is transformatie van onverwerkte emotionele gebeurtenissen (traumatische gebeurtenissen of periodes in je leven), integratie van de individuele krachten in je persoonlijkheid en zelfsturend een nieuwe toekomst scheppen met heelwording en welzijn. Via je onderbewuste pak je problemen bij de oorzaak aan. Een stap naar meer voldoening in je leven en werk, verbinding met jezelf en anderen.

 

   

 

Met de Triskelmethode leer je de psycho-emotionele oorzaken van emotionele en fysieke klachten aan te pakken. Het principe is simpel: je emoties hebben een belangrijke boodschap voor je en als je weet hoe je daarnaar kunt luisteren, kun je hun energie inzetten voor verwerking en heling.

Deze cursus geeft je de sleutel om veilig de deuren van je onderbewuste te openen en op weg te gaan naar heling en welzijn!

"Fijne training met inzicht en ervaren; ik word niet meer zo snel geraakt en voel me meer thuis bij mezelf! Yolanda, Heeswijk-Dinther (Bernheze)

"Mijn emoties zijn niet meer zo overweldigend en ik kan ook veel beter mijn grenzen aangeven. Voel me vitaler. Marieke, Berlicum (Sint-Michielsgestel)

"Met de triskeltraining heb ik mijn burn-out overwonnen." Tim, Veghel (Meierijstad)

 

Klik hier voor de gratis Triskelheling-meditaties:

 

 

 

De helende kracht van je emoties – Introductiedag Triskelmethode

Angst de baas en grip op je stress

We worden voor het grootste gedeelte gestuurd vanuit ons onderbewuste. Het goede nieuws is dat je hier invloed op kunt hebben. Waar het hoofd en het hart niet op een lijn zijn ontstaan blokkades en spanningen. In de introductiedag van de Triskelcursus maak je kennis met deze zelfhulpmethode voor heling en welzijn. Je leert communiceren met je onderbewuste en je emotionele lading, d.w.z. emoties en stress die bij herinneringen uit het verleden horen, te verwijderen. Daardoor kun je je dagelijkse stress loslaten, krijg je grip op je emoties en bevorder je je gezondheid.

 

Onderdelen zijn:

 • Kennis van de werking van de drie breinen en bewustzijnslagen
 • Inzicht in eigen functioneren, stress en emotionele lading
 • Emotionele lading herkennen en neutraliseren; herstellen van balans
 • Vriendschap sluiten met je emoties
 • Verankeren van hulpbronnen

 

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Triskelmethode basistraining

In de basistraining Triskelmethode leer je hoe je zelf je eigen onverwerkte emoties en spanningen in je lichaam kunt helen. Je pakt de problemen, of ze nu emotioneel of fysiek zijn, bij de bron aan. En dat is meestal in het onderbewuste. Je denken, voelen en doen worden voor een groot deel gestuurd vanuit je onderbewuste en met deze methode leer je om daar vat op te krijgen zodat saboterende patronen, blokkades en negatieve spiralen daadwerkelijk aangepakt worden. Je krijgt steeds meer inzicht in je overlevingsmechanismen en hoe negatieve lading uit het verleden je welzijn en gezondheid ondermijnen. Door het verwijderen van blokkerende lading geef je ruimte aan het zelfhelende vermogen van het lichaam en ervaar je meer vrijheid in je leven. Je leert de taal van het onderbewuste, de toepassing van hypnose, en door middel van trance te communiceren met je onderbewuste. 

 

Opbouw van de Triskeltraining

De basistraining volgt op de eendaagse training De helende kracht van je emoties en bestaat uit drie modules van telkens twee dagen. Het accent in module I ligt op transformatie van patronen en heling van emotionele verwondingen. In module II staat integratie centraal. Je leert de positieve intentie achterhalen van delen van je persoonlijkheid en deze vanuit heelheid met elkaar in harmonie te brengen. Module III is gericht op scheppend sturen. In deze dagen breng je alle onderdelen samen, waardoor je een leven met welzijn, groei en zingeving vorm kunt geven.

 

De training is te volgen als eendaagse introductiedag voor zelfhulp, eventueel gevolgd door achtereenvolgens individuele modules van de basistraining of als complete basistraining van in totaal 7 dagen. Je leert meerdere manieren van communiceren met je onderbewuste, naar de pijn toe durven gaan, vriendschap sluiten met je emoties, hulpbronnen verankeren, dieper inzicht in je eigen communicatie- en gedragspatronen, empathie voor jezelf en de ander, de kracht van gedachten en symbolen, trancetaal en heling van onverwerkte zaken en heelheid en liefde voor jezelf. In de loop van de training ontstaat steeds meer verdieping. De training is praktijkgericht en bestaat steeds uit een afwisseling van theorie, oefeningen, en demonstraties en eindigt met een evaluatie.

 

Wij hebben een extra dag ingevoegd waarin je kunt leren spiertesten (toegepaste kinesiologie). Dat wil zeggen informatie krijgen vanuit je onderbewuste via je lichaam. Je meet hierbij de verschillen in spierspanning. Je spieren verzwakken wanneer er emotionele lading is of een innerlijke conflict bij een bepaald onderwerp. Deze techniek kun je toepassen bij jezelf en bij anderen, bijvoorbeeld voor therapeuten in hun eigen praktijk.

 

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 
Dag Omschrijving
1

Introductiedag Triskelmethode
Zelfhulp: De helende kracht van je emoties

2

Triskelmethode basistraining, blok I
Transformatie; Angst de baas en grip op je stress 

3
4

Triskelmethode basistraining, blok II
Integratie; Van overleven naar herstel en groei 

5
6

Triskelmethode basistraining, blok III
Sturend scheppen van je gewenste toekomst

7
  8  

Optionele training Toegepaste kinesiologie
Leren spiertesten in één dag

 

Deze trainingen zijn ook geschikt voor therapeuten die de Triskelmethode in hun praktijk willen toepassen.

 

Wij organiseren regelmatig trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit en communicatie & samenwerking in onze praktijkruimte in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) en op locatie voor zakelijke klanten. De praktijk is goed te bereiken met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Veghel (Meierijstad), Sint-Michielsgestel, Uden, Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch. Wij kunnen ook op locatie trainingen verzorgen in de regio Den Bosch, Zaltbommel, Oss, Nijmegen, Eindhoven, Helmond, Weert, Tilburg, Breda.

 

Avondcursus NLP – Neuro Linguïstisch Programmeren

In de cursus van 8 avonden (deel I) maak je kennis met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Met NLP leer je om je innerlijke krachtbronnen in te zetten, zodat je krachtiger en evenwichtiger in het leven staat. Hiermee vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Een belangrijk onderdeel is het vergroten van je communicatieve vaardigheden. Je leert hoe communicatie naar de ander werkt, maar ook de grote invloed van je communicatie met jezelf. Je wordt je bewust van je persoonlijke communicatie: je taal-, denk- en gevoelspatronen en je leert die van anderen te herkennen. Blok II is het vervolg van 8 avonden en gaat dieper in op persoonlijke groei, omzetten van beperkende overtuigingen en patronen.

Inhoud van de NLP-cursus

NLP is een heel praktische en toonaangevende methode die wordt toegepast in alle omgevingen en situaties waar mensen iets willen realiseren of bereiken vanuit hun persoonlijke kracht. De cursus omvat daarom niet alleen theoretische kennis en modellen, maar ook het toepassen ervan in praktische oefeningen, zodat je positieve resultaten in je werk en privéleven gaat realiseren en ervaren.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus:

 • Ontstaansgeschiedenis en achtergrond van NLP
 • NLP-communicatiemodel van de subjectieve beleving
 • Ladder van gevolgtrekkingen
 • NLP-vooronderstellingen als basis voor succes
 • Rapport maken
 • Hulpbronnen verankeren
 • Inzicht krijgen in doelen en waarden

 

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende cursus of neem contact op met ons op.

 

Wij organiseren regelmatig NLP-trainingen en trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit en communicatie & samenwerking in onze praktijkruimte in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) en op locatie voor zakelijke klanten. De praktijk is goed te bereiken met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Veghel (Meierijstad), Sint-Michielsgestel, Uden, Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch. Wij kunnen ook op locatie trainingen verzorgen in de regio Den Bosch, Zaltbommel, Oss, Nijmegen, Eindhoven, Helmond, Weert, Tilburg, Breda.

 

 

Mindful in beweging

Kom tot rust, ontwikkel een gezonde verstandhouding met de tijd en ervaar elke nieuwe dag als een uitnodiging om bewust aanwezig te zijn.

Mindfulness Energy Training helpt je om (weer) open te staan voor het wonder dat wij hier zijn.

Waterval

Met:

 • Stilte
 • Rust
 • Aandacht
 • Lichte lichamelijke oefeningen
 • Ademhalingsoefeningen
 • (Geleide) meditaties

Wil je meer weten over Mindfulness Energy Training of je aanmelden voor een cursus? Klik hier:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mindfulness is op een speciale manier oplettend zijn, met open aandacht in het hier en nu zonder morele oordelen. Mindfulness betekent dat je (even) stopt met rennen en met je automatische denk- en gedragspatronen.

Energie kun je niet vastpakken, maar je kunt energie wel heel concreet ervaren. Daarom richten we in MET bewust onze aandacht op wat er gebeurt in ons lichaam. Zodat we kunnen leren via het lichaam en voelen en aanvoelen wat er in onszelf speelt van moment tot moment.

Training betekent dat je regelmatig oefent, je doorbreekt je vaste patronen en je oefent andere. De milde MET-oefeningen vragen geen bijzondere fysieke conditie of vaardigheden, ze vragen alleen aandacht.

Wat levert mindfulness op?

Meer balans, gecentreerd zijn, inzicht en veerkracht zodat je beter kunt omgaan met stressvolle situaties. Voor als je anders wilt leren omgaan met stressvolle situaties of stressgerelateerde klachten, zoals piekeren, energieverlies en pijnklachten. 

Met als uiteindelijk resultaat meer rust en welzijn in je leven.

Wil je meer weten over MET, of je aanmelden? Klik hier en neem gemakkelijk contact met ons op.

Kijk in de agenda voor de cursusdata.

Bij lichamelijke klachten adviseren wij je om ook je huisarts te raadplegen.

TriskelTriskheling-meditaties

De gesproken meditatieve oefeningen op deze pagina maken deel uit van de Triskelmethode van Avila coaching en vormen een aanvulling op onze trainingen. Je kunt de meditaties rechtstreeks van de website beluisteren of je kunt ze downloaden op je telefoon, tablet of ander afspeelapparaat. Als cursist kun je deze oefeningen gebruiken om je vaardigheden te oefenen in het toepassen van Triskelheling om persoonlijke klachten aan te pakken.

Als je nog geen cursus gevolgd hebt, kun je de meditaties ook volgen.

 

Volg hiervoor de gesproken instructies.


 

De meditaties op deze pagina zijn speciaal ontwikkeld voor de Triskelmethode. Geleide mindfulnessmeditaties vind je op de pagina voor mindfulness-meditaties.

Triskelheling is een methode die emotionele problematiek (onverwerkte emoties, trauma, het gevoel ‘vast’ te zitten, stress e.d.) en psycho-emotionele factoren van gezondheidsklachten aanpakt.

Meer informatie over de Triskelmethode vind je op de volgende pagina's:

Triskelmethode © Avila coaching

Communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling

Wij geloven dat betere communicatie en bewustwording leiden tot meer begrip en plezier in de omgang met mensen, zowel in je werk als privé. Onze trainingen vormen een interessante en leerzame aanvulling op je vakkennis en een leerzaam alternatief voor specialistische vakcursussen. Bovendien kunnen goede communicatievaardigheden een belangrijk verschil maken bij het verwerven van nieuwe opdrachten.

 

Als tolk en vertaler ben je professional op het gebied van communicatie. Als neutrale partij vorm je een schakel tussen de zender van de boodschap en de ontvanger. Voor het krachtig en zuiver overbrengen van die boodschap zijn niet alleen de vakinhoudelijke aspecten van belang, maar ook de verbale en non-verbale aspecten die daarbij een rol spelen. En dat gaat veel verder dan taalvaardigheid en zakelijke inhoud. Een aantal trainingen zijn ook gericht op stressreductie en gezondheid en ondersteunen je dagelijks functioneren.

 

Gecertificeerde opleidingsinstelling

Avila coaching is officieel aangewezen als goedgekeurde opleidingsinstelling door bureau BTV. Je kunt je PE-punten gemakkelijk registreren in Mijn Wbtv.
Voor de beschrijving van deze trainingen kijk op:

trainingspagina

 

PE-punten per cursus:

   

Training

Punten  

Mindfulness I / Mindful Energy Training

5 avonden

10

Mindfulness II / Mindful Energy Training

5 avonden

 10

Mindfulness I + II / Mindful Energy Training

10 avonden

20

Verbindend communiceren I

2 dagen

12

Verbindend communiceren II

2 dagen

12

Verbindend communiceren III

(Verdiepingsdag) 1 dag

6

Verbindend communiceren I + II +III

(Basistraining) 5 dagen

30

Verbindend onderhandelen

2 dagen

 12

VERTEL!

Verhalen vertellen en boeiend spreken

1 dag

6

Zin in succes!

1 dag

6

De helende kracht van je emoties

1 avond (2 uur)

2

De helende kracht van je emoties - Triskel

1 dag

 6

Triskelmethode - module I

2 dagen

  12

Triskelmethode - module I

2 dagen

 12

Triskelmethode - module I

2 dagen

 12

Basistraining Triskelmethode - module I+II+III

Vervolg op 1-daagse De helende kracht van je emoties

6 dagen

 36

NLP-avondcursus - module I

8 avonden

16

NLP-avondcursus - module II

8 avonden

16

   

Interesse? Kijk voor actuele prijzen en cursusdata op:

agenda


Je kunt je per e-mail aanmelden: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een moment van rust met een geleide mindfulness-meditatie

Door middel van aandachtstraining, meditatie, reflectie en bewustwording leer je om je aandacht bewust te richten op wat je in het hier en nu ervaart. Je leert weer te leven in het nu en in je lichaam. Je wordt je weer bewust van je gevoelens en hoe te leven vanuit je hart.  Want Mindfulness is eigenlijk ook Heartfulness.

 

MindfulnessSoms is het prettig om een ingesproken geleide meditatie te volgen, of helpt dat je om mindfulness te blijven oefenen. Zoek een rustige plek waar je niet gestoord wordt en volg de meditatie met milde, open aandacht.

 

Klik hier om om de meest recente geleide meditatie af te spelen.

 

Je kunt de meditaties ook downloaden om bijvoorbeeld op je MP3-speler te zetten, gebruik daarvoor dan de rechtermuisknop.


Interesse in een mindfulnesscursus of een individueel traject? Kijk dan in de agenda of neem contact met ons op.

 

Geniet van de mindfulness-meditaties, want daarvoor zijn ze bedoeld!
Kijk ook eens op de pagina Triskelhelingmeditaties.

 

Overzicht geleide meditaties

Lees onderaan deze pagina ook de aanwijzingen voor lichaamshouding.

 Wij bieden ook meditaties voor ondersteuning bij specifieke klachten:

handen-op-hart-kleine-witrand

 

Zeven geleide meditaties

De helende kracht van je emoties

Auteurs: Andrea Luijten en Harry Vos

Prijs per stuk: € 6,95

Set van zeven geleide meditaties: € 42,50

 

 1. Omgaan met afwijzing
 2. Minder stress
 3. Beter slapen
 4. Stoppen met roken
 5. Ondersteuning bij kanker
 6. Ontspannen bevallen
 7. Ondersteuning bij hartkloppingen

 

Bestel de geleide meditaties door een e-mail sturen aan Avila coaching: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zet in de e-mail s.v.p. je volgende contactgegevens: Naam, adres, woonplaats en telefoonnummer en de geleide meditatie(s) die je wilt bestellen.

We nemen dan snel contact met je op voor de facturering en het downloaden van de geleide meditaties.

 

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

  

 

 

  

Een paar korte aanwijzingen voor de meditaties

Voorbereiding

Zoek voor de meditatie een rustige plek, waar je jezelf fijn en veilig voelt.

Maak voordat je begint even contact met het huidige moment en vraag je af:

 • 'Wat voel ik?'
 • 'Voel ik emoties?'
 • 'Hoe is het met mijn gedachten?'

Accepteer wat er in je opkomt, zoek geen rationeel antwoord.

 

Lichaamshouding

 1. Zitvlak: zorg voor een prettige stabiele basis om op te zitten.
 2. Handen: Bijvoorbeeld met handpalmen naar beneden op de dijen (de ‘rustende geest-moedra’), of in de Zen-moedra (handen vormen een ovaal ter hoogte van de navel, duimen raken elkaar lichtjes of net niet).
 3. Romp: rechtop en ontspannen, houd een open hart.
 4. Ogen: open laat je blik naar beneden gericht voor je op de grond rusten op een afstand die prettig is. Eventueel kun je een klein voorwerp voor je op de grond leggen om je blik op te laten rusten.
 5. Gezicht: ontspannen, mond eventueel een klein beetje open.
 6. Benen: gekruist voor je, of als dit problemen geeft in een stabiele positie die je langere tijd kunt volhouden.

Volg verder de aanwijzingen in de geleide meditatie. Als deze houding lastig voor je is vind dan een houding die comfortabel is en die je gemakkelijk een tijdje kunt volhouden. Belangrijk is wel om je ruggegraat recht te houden (als je dat kunt).

 

Aandacht en opkomende gedachten

Tijdens de meditatie kun je merken dat je aandacht afdwaalt. Dat is niet erg, merk het eenvoudig op en richt je aandacht weer op de meditatie. Gedachten zijn niet je vijand, probeer ze niet weg te duwen en ga er niet mee in gevecht. Merk ze op en laat ze eenvoudig los, zelfs als het belangrijke gedachten zijn. Steek er geen energie meer in, laat ze gaan en richt je aandacht weer op de meditatie.

 

Na afloop

Blijf na afloop van de meditatie nog even rustig zitten. Een zelfmassage is ook prettig voor je lichaam. Wrijf je handpalmen stevig tegen elkaar, zodat je handen warmer worden. Wrijf daarna over alle delen van je lichaam, gebruik daarbij je bewuste aandacht en voel de energie weer gaan stromen.

 

1 O, jij oude beuk.
Leunen tegen je stam
geeft levensenergie!

Trainingen, cursussen & workshops voor communicatie en bewustwording

Persoonlijke ontwikkeling, effectieve communicatie en bewustwording, betere gezondheid, innerlijke rust, samenwerking en de richting in je leven bepalen. 

Al onze trainingen zijn effectief, interactief en praktisch. Wij zorgen voor een veilige leeromgeving en we werken meestal met kleine groepen zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht. Wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen door inzicht en ervaren.

 

We maken gebruik van in de praktijk bewezen principes en modellen. De trainingsvorm, de praktijkvoorbeelden en de oefeningen kunnen we uitbreiden en flexibel aanpassen. Daardoor kunnen we ook gemakkelijk maatwerktrainingen bieden voor bedrijven of specifieke leervragen.

 

Betere communicatie & betere relaties en persoonlijke ontwikkelingTraining en opleiding

Je verbetert je inzicht en bewustzijn, waardoor je jezelf en anderen beter leert kennen. Je leert beter communiceren zodat het wederzijds begrip in relaties verbetert. Je leert beter samenwerken en daardoor betere resultaten behalen bij alles wat je nastreeft. Klik op een van de onderstaande links voor een beschrijving van de training. Voor de prijzen en de cursusdata verwijzen we je graag naar onze agenda.

Je verbetert je inzicht en bewustzijn, waardoor je jezelf en anderen beter leert kennen. Je leert beter communiceren zodat het wederzijds begrip in relaties verbetert. Je leert beter samenwerken en daardoor betere resultaten behalen bij alles wat je nastreeft. Voor bedrijven kunnen de trainingen, indien gewenst, op maat worden aangepast.

 

Persoonlijke effectiviteit en communicatie

Welzijn en emotionele gezondheid

Succesvol ondernemen en loopbaanontwikkeling

 


 

Avondcursus Basiscursus NLP – Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP

In deze cursus maak je kennis met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Met NLP leer je om je innerlijke krachtbronnen in te zetten, zodat je krachtiger en evenwichtiger in het leven staat. Een belangrijk onderdeel is het vergroten van je communicatieve vaardigheden. Je leert hoe communicatie naar de ander werkt, maar ook de grote invloed van je communicatie met jezelf. Je wordt je bewust van je persoonlijke communicatie: je taal-, denk- en gevoelspatronen en je leert die van anderen te herkennen.

NLP is een heel praktische toonaangevende methode die wordt toegepast in alle omgevingen en situaties waar mensen iets willen realiseren of bereiken vanuit hun persoonlijke kracht. De cursus omvat daarom niet alleen theoretische kennis en modellen, maar ook het toepassen ervan in praktische oefeningen, zodat je positieve resultaten in je werk en privéleven gaat realiseren en ervaren.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod in de cursus:

 

 • Ontstaansgeschiedenis en achtergrond van NLP
 • NLP-communicatiemodel van de subjectieve beleving
 • Ladder van gevolgtrekkingen
 • NLP-vooronderstellingen als basis voor succes
 • Rapport maken
 • Hulpbronnen verankeren
 • Inzicht krijgen in doelen en waarden

 

Duur van de cursus: deel I 8 avonden, vervolgcursus (deel II) 8 avonden.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende workshop en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 

 


 

Verbindend communiceren (Geweldloze communicatie)

Giraf - Verbindend communicerenBetere relaties door anders te communiceren

Samenwerken, samen zijn, iets opbouwen, delen, samen groeien, bij dit alles speelt communicatie een belangrijke rol. De manier waarop je communiceert, is bepalend voor de relatie die je creëert en de resultaten die je bereikt.

Helder communiceren schept niet alleen duidelijkheid, maar ook vertrouwen tussen mensen en vergroot de beleving van geluk. Duidelijke communicatie vergroot de effectiviteit en het hebben van succes. Inzicht in de eigen beleving en begrip voor de beleving van de ander schept niet alleen een diepere band, maar maakt het mogelijk om steeds meer een win-win situatie te creëren. Dit is Verbindend communiceren.

Verbindend communiceren, in Nederland ook bekend onder de naam Geweldloze communicatie, of in het Engels Non-Violent Communication, is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall Rosenberg.

 

Tweedaagse training Verbindend communiceren

Wil je ontdekken wat Verbindend communiceren (Geweldloze communicatie) voor jou kan betekenen? In deze training maak je kennis met de principes en je leert deze toepassen. Je leert:

 • Het model in vijf stappen (waarneming, gevoel, behoefte, verzoek en empathisch aanwezig zijn)
 • De valkuilen: verwarring over waarneming/oordeel, gevoel/gedachte, behoefte/strategie, verzoek/eis
 • Bewustwording van gevoelens en behoeften
 • Symboliek van giraf en jakhals in de communicatie

 

En je leert dit toe te passen in de oefeningen in communicatieve vaardigheden (waaronder het vertalen van waarneming/gevoel/behoefte, het laten benoemen daarvan door partijen, samenvatten en ‘back-tracking’)

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende workshop en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 

CoachingBasistraining Verbindend communiceren

Leer een nieuwe taal: anders denken, anders communiceren

In deze vijfdaagse training ga je intensief aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die je helpen om helder en effectief te communiceren. Dit doe je aan de hand van de onderwerpen waarneming, gevoel, behoefte, verzoek en empathie. Actief luisteren, met respect voor elkaar spreken en bewust zijn van wat je samen wilt bereiken zijn hierin belangrijke elementen. Je leert omgaan met verschillen, te verwoorden wat je nodig hebt en verbinding te maken met wat de ander nodig heeft, ongeacht hoe hij of zij zich uit. Tegelijk leer je jezelf beter kennen en krijg je handvatten voor persoonlijke ontwikkeling en kun je beperkende patronen omzetten in bekrachtiging. Als je je deze taal eigen maakt, zijn ruzie en conflict niet meer nodig.

 

De training is praktijkgericht en bestaat steeds uit een stukje theorie, een oefening, een demonstratie en eindigt met een evaluatie. Je kunt je op de training voorbereiden door het boek Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg te lezen.

 

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

VERTEL!

Vertel!

Boeiend vertellen en presenteren

“Onze verwevenheid met verhalen beschouw ik als een onontkoombaar goed. Die is onontbeerlijk. De hele grandeur van het menselijk bestaan ligt in ons vermogen tot verbeelding en verzinsels. In het vertellen van een geschiedenis vol overdrijving en pathos."

Connie Palmen interview in Filosofie Magazine, februari 2010.

 

Maar als je een goed verhaal hebt, hoe vertel je het dan? Of je nou een verhaal wilt vertellen voor je plezier of als een presentatie voor je werk, in kleine of in grote kring, wat kun je dan doen om je publiek te boeien? Hoe zorg je ervoor dat je verhaal ‘binnenkomt’ en hoe maak je authentiek contact met je publiek?

 

Dat kun je leren tijdens VERTEL! Met behulp van leuke oefeningen leer je op een actieve manier over de ontmoeting met je publiek:

 • Voor een groep staan en authentiek contact maken
 • Het delen van je verhaal
 • Voorbereiden vanuit diverse perspectieven
 • Het beeldend vertellen van je verhaal

 

Deze praktijkgerichte training is bedoeld voor iedereen die zijn/haar vaardigheden in vertellen en presenteren wil verbeteren in alle mogelijke situaties. Of het daarbij nu gaat om een bedacht of werkelijk gebeurd verhaal, om het presenteren van jezelf of een organisatie, de boodschap komt krachtiger over als er aansluiting wordt gemaakt met de doelgroep en het verhaal goed verteld wordt.

 

Na afloop van de training kennen de deelnemers de deelnemers de basisprincipes van VERTEL! en kunnen deze toepassen:

 • Voorbereiding, veiligheid en verbeelden
 • Eerlijk en echt
 • Ruimte, relatie en ritme
 • Totaal aanwezig zijn
 • Empathie en inleven
 • Lichaamstaal en laat het gebeuren!

 

De geleerde vaardigheden kunnen direct worden toegepast. Een leuke en energieke dagtraining met afwisselend een boeiende uitleg en veel leuke oefeningen. Aan het einde van de dag ben je in staat om je verhaal voor te bereiden en boeiend en beeldend te vertellen.

 

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

Triskelmethode

Een betere gezondheid en minder stress!

De Triskelbasistraining volgt op de eendaagse training De helende kracht van je emoties. We gaan dieper in op saboterende patronen, negatieve spiralen en je krijgt inzicht hoe negatieve lading uit het verleden je welzijn en gezondheid verminderen. Door het verwijderen van blokkerende lading geef je ruimte aan het zelfhelende vermogen van het lichaam en ervaar je meer vrijheid in je leven. Als je de basistraining hebt doorlopen kun je de positieve intentie achterhalen van delen van je persoonlijkheid en emotionele verwonding helen. Je leert de taal van het onderbewuste. Deze training is ook geschikt voor therapeuten die de Triskelmethode in hun praktijk willen toepassen.

 

De helende kracht van je emoties

triskel-rood-blauw

In deze eendaagse training maak je kennis met de Triskelmethode voor heling en integratie. Een belangrijk onderdeel van deze bijzondere methode is de communicatie met het onderbewuste. In deze training ga je hiermee aan de slag en leer je emotionele lading, d.w.z. emoties en stress die bij herinneringen uit het verleden horen, te verwijderen. Hierdoor kun je je dagelijkse stress loslaten, krijg je meer grip op je emoties en bevorder je je gezondheid. Deze workshop is ook geschikt voor therapeuten die deze technieken in hun praktijk willen toepassen.

 

Onderdelen zijn:

 • Kennis nemen van de werking van de drie breinen en bewustzijnslagen
 • Inzicht in eigen functioneren, stress en emotionele lading
 • Communiceren met het eigen onderbewuste, door gebruik te maken van meditatieve trance
 • Emotionele lading herkennen en neutraliseren; herstellen van balans

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 

Basistraining Triskel

Angst de baas en grip op je stress

De Triskelbasistraining volgt op de eendaagse training De helende kracht van je emoties. We gaan dieper in op saboterende patronen, negatieve spiralen en je krijgt inzicht hoe negatieve lading uit het verleden je welzijn en gezondheid verminderen. Door het verwijderen van blokkerende lading geef je ruimte aan het zelfhelende vermogen van het lichaam en ervaar je meer vrijheid in je leven.

Als je de basistraining hebt doorlopen kun je de positieve intentie achterhalen van delen van je persoonlijkheid en emotionele verwonding helen. Je leert de taal van het onderbewuste. Deze training is ook geschikt voor therapeuten die de Triskelmethode in hun praktijk willen toepassen.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

Zin in succes!Vertel

Als het op zakelijk, financieel en persoonlijk gebied goed gaat, dan voelt dat ook goed en ben je daar gelukkig mee. Maar wat als het niet (meer) zo goed gaat?

 

Met de training Zin in succes! kom je (weer) op de goede weg. Je ontdekt ‘jouw pad met hart’ en krijgt inzicht in je talenten en drijfveren waardoor je jezelf krachtiger kunt presenteren. Je leert wat je comfortzone is en hoe je deze kunt vergroten om meer succes te realiseren. Je leert herkennen tegen welke zaken je bewust of onbewust aanloopt die je weerhouden van succesvol zijn. Je leert de geheimen van goede doelen stellen en de planningsmethode om je doelen te bereiken. Je leert om passie in je werk te brengen en te houden. Hierdoor kun je je bedrijfsactiviteiten krachtiger richting geven en succesvoller maken.

 

Succes begint bij jezelf en de training Zin in succes! is een leuke, zinvolle en energieke investering in jezelf om te leren wat je zelf kunt doen om succes te realiseren.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

Verbindend onderhandelen

Succesvol onderhandelen!Verbindend-onderhandelen

Herken je dit: je hebt een druk gezin en je zou willen dat je partner wat meer bijdraagt aan het huishouden, je baas wil je extra taken geven terwijl je bordje al veel te vol is, jij en je partner hebben verschillende wensen voor jullie vakantie… Verbindend onderhandelen kan worden toegepast als je samen met mensen leeft of werkt en je hebt verschillende standpunten, een conflict of tegengestelde belangen die je niet zomaar opzij wilt zetten, als de verschillende standpunten niet met elkaar te verenigen lijken.

 

Als het gaat om kwesties die belangrijk genoeg zijn om er tijd voor uit te trekken en te zoeken naar een oplossing die voor jullie beiden (of beide partijen) oké is; dan is Verbindend onderhandelen een uitstekend instrument om een win-win situatie te creëren. Verbindend onderhandelen gaat dieper in op de belangen en positieve intenties van beide partijen. Vanuit de welwillende houding die hierbij ontstaat en de extra informatie die je krijgt ga je op zoek naar creatieve oplossingen waar beide partijen van profiteren.

 

De methode sluit aan op de principes van The Harvard Negotiation Project en de methode Verbindend communiceren van Marshall Rosenberg.

 

Training Verbindend onderhandelen - tweedaagse training

Je leert de beste onderhandelingsresultaten te bereiken die goed zijn voor alle partijen. Je leert voor je eigen belangen op te komen en tegelijk de relatie goed te houden. Je leert dat onderhandelen leuk en bevredigend kan zijn.

 

In deze training ga je intensief aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die je helpen om succesvol te onderhandelen. Dit doe je aan de hand van de principes van:

 • Verbindend communiceren: 
  • feitelijke waarneming
  • gevoel
  • behoefte
  • verzoek
  • empathie

 

 • Excellent (principieel) onderhandelen:
  • Scheid de mensen van het probleem.
  • Richt je op belangen en zienswijzen, niet op posities.
  • Zoek oplossingen in het wederzijds belang.
  • Gebruik objectieve criteria.
  • Ontwikkel je alternatieven.

 

In de tweedaagse training wordt dieper ingegaan op de principes en communicatieve vaardigheden. De stof wordt uitgebreid behandeld en er is veel ruimte voor toepassing en aanleren van de vaardigheden.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende training en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

MindfulnessRoos

Door middel van aandachtstraining, meditatie, reflectie en bewustwording leer je beter omgaan met de drukte van alledag, gevoelens van stress en onvrede. Je leert anders te kijken naar je problemen en gevoelens en bewust te worden van je lichaam. Je krijgt handvatten om de drukte in jezelf tot rust te brengen en ontspannen te zijn. Daarnaast ga je kijken naar de oorzaken van je stress en hoe je hier anders mee om kunt gaan. Vanuit inzicht en oefening ontstaat een keuze om het leven anders te zien en te beleven.

 

Mindful Energy Training

Mindfulness helpt je om je bewuster te worden van wat er in je omgaat en stress te verminderen. In de Mindfulness Energy Training (MET) kom je bewust in beweging en leer je je aandacht bij jezelf te houden terwijl je actief bent.

MET kan gezien worden als mindful bewegen met een boodschap. De doorstroming van vitale energie wordt bevorderd en tegelijkertijd krijg je inzicht in alternatieve manieren om om te gaan met allerlei situaties in het dagelijks leven. Terugkerende elementen daarbij zijn: uitleg en toelichting, milde lichaamsoefeningen, lichamelijke en geestelijke ontspanning.

 

De cursus bestaat uit 2 blokken van 5 bijeenkomsten van twee uur. Je kunt je opgeven voor 1 of 2 blokken.

Interesse? Kijk in de agenda voor de eerstvolgende cursus en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar boven.

 


 

Wij organiseren regelmatig trainingen op het gebied van communicatie en groei voor meer grip op je emoties en gezondheid en samenwerking.

Ook bieden we cursussen voor persoonlijke effectiviteit en communicatie & samenwerking in onze praktijkruimte in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) en op locatie voor zakelijke klanten in de regio Vught, Den Bosch, Tilburg, Zaltbommel, Oss, Nijmegen, Eindhoven, Weert, Roermond. De praktijk is goed te bereiken met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Veghel (Meierijstad), Uden, Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch.

Wij kunnen ook op locatie trainingen verzorgen door het hele land.

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.