Avila coaching begeleidt mensen met emotionele problemen en gezondheidsklachten zoals vermoeidheidsklachten, angsten, somberheid, burn-out, allergie, hoofdpijn, migraine, fibromyalgie, prikkelbare darmsyndroom (PDS), huidklachten, nekpijn, rugpijn e.d.

Als artsen geen lichamelijke verklaring voor de klacht kunnen vinden wordt er gesproken van psychosomatische klachten (psychosomatiek) of SOLK (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten). Maar ook als er wel een lichamelijke oorzaak te vinden is spelen emotionele factoren dikwijls een rol bij de klacht.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze begeleiding werkt ook aanvullend en ondersteunend bij mensen met een gediagnosticeerde ziekte. In veel onderzoeken is aangetoond dat de mentale instelling en het welzijn van mensen grote invloed heeft op de gezondheid. Als mensen een grote emotionele levensgebeurtenis meemaken, zoals een scheiding, verlies van een dierbare of ontslag, leidt dat tot een belasting van de gezondheid. Als je ziek wordt kan het daarom heel zinvol zijn om de emotionele factoren in je leven te onderzoeken.

Zodra je angst en stress vermindert en de emotionele aspecten van je ziekte worden aangepakt krijgt je zelfhelende vermogen weer meer kans. Je voelt je dan sterker en kunt eventuele reguliere behandelingen beter doorstaan.

In onze coaching en therapie werken wij vanuit een holistische visie dat wil zeggen dat we kijken naar de hele mens. Wij maken daarbij o.a. gebruik van de Triskelmethode, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), hypnotherapie en mindfulness. Door contact te maken met een diepere, vaak onbewuste laag, pakken wij de (emotionele) problemen bij de bron aan, zonder dat herbeleving nodig is. Met deze krachtige methoden zijn al veel klachten met succes behandeld.

Onze praktijkruimte bevindt zich in Heeswijk-Dinther, gemeente Bernheze. Begeleiding op locatie in Vught of Den Bosch is mogelijk. Wij zijn goed bereikbaar via openbaar vervoer en vanuit Schijndel, Veghel, Uden, Heesch, Berlicum, Nistelrode per fiets.

Vergoeding zorgverzekeraars mogelijk 
afhankelijk van uw zorgpolis.

VIV-logo RBCZ logo def 2013 breed LC