Spiertesten - toegepaste kinesiologie

Leer spiertesten in één dag

Avila coaching biedt een eendaagse training aan waarin je in één dag de techniek leert van spiertesten en kennis maakt met de Triskelmethode. Je leert emotionele lading te verwijderen en kunt dit daarna bij jezelf en anderen toepassen. Je ontvangt een handleiding om de methode toe te passen. De techniek van spiertesten wordt binnen de Triskelmethode gebruikt en is een goede aanvulling om klachten bij de oorzaak aan te pakken. Geschikt voor therapeuten als hulpmiddel in hun praktijk.

 

Achtergrond

Ervaringen worden opgeslagen in je organisme. Alle indrukken die je als mens opdoet of ondergaat samen met alle effecten daarvan (herinneringen, emoties, gevoelens, kennis en vaardigheden) noemen wij je ervaringen. Ervaringen zijn altijd persoonlijk, je kunt ervaringen niet van anderen overnemen. Je kunt je weliswaar inleven in de ervaringen van anderen en daar conclusies uit trekken, maar ieder mens moet zijn eigen ervaringen opbouwen. In die zin zijn jouw ervaringen altijd persoonlijk. 

Emotionele lading

Je ervaringen worden opgeslagen in je organisme. Om een overzichtelijk beeld van de wereld te vormen worden er in je hersenen automatisch verbanden gelegd tussen nieuwe indrukken en reeds opgeslagen ervaringen. Doordat de hersenen zijn opgebouwd uit onderling verbonden netwerken van neuronen worden er bij nieuwe ervaringen ook meteen associaties opgeroepen. Je kunt het vergelijken met het intypen van een zoekwoord in de zoekmachine op je computer: binnen een fractie van een seconde heb je duizenden ‘hits’.

Gebeurtenissen (indrukken) uit je omgeving of in jezelf kunnen op die manier een aanleiding (trigger) zijn voor het automatisch activeren van eerdere ervaringen, zowel positief als negatief. Sommige daarvan dringen door tot je bewustzijn maar veel andere blijven onbewust (in je onderbewuste). Maar je lichaam reageert er wel op.

De emotionele reactie die daarbij wordt opgeroepen is in wezen de ‘lading’ van al aanwezige ervaringen (informatie, herinneringen, emoties, gevoelens, overtuigingen over jezelf en de wereld, overlevingsmechanismen e.d.). Zelfs zonder tussenkomst van het denken. 

Binnen de Triskelmethode noemen we dit ‘emotionele lading’. Klik hier voor meer over de Triskelmethode, de helende kracht van je emoties.

 

Na drie Triskelbehandelingen is mijn huidallergie zo goed als verdwenen. Ik kan weer naar de sauna en ik geniet weer van mijn lijf,
Hans, Den Bosch.
--♥--

 

Het effect van emotionele lading

Emotionele lading kan ervoor zorgen dat je uit balans raakt, heftiger reageert dan past bij de gebeurtenis, niet meer goed kunt nadenken of gedrag vertoont dat bij een vroeger ontwikkelingsstadium hoort.

De daarmee samenhangende veranderingen in je lichaam zijn meetbaar. Met behulp van spiertesten kunnen je zo aanwijzingen opsporen en bewust worden voor mogelijke oorzaken van klachten.

De Triskelmethode biedt een systeem om de emotionele lading weg te halen, waardoor je weer de beschikking krijgt over al je volwassen vermogens om vanuit vrijheid keuzes te maken.

 

Spiertesten

 

Ik heb nog nauwelijks hartkloppingen. Het valt echt op. Dus daar ben ik erg blij mee. Meer rust in mijn lijf en beter slapen. Ook is mijn eigenwaarde sterk verbeterd,
Mirjam, Schijndel.
--♥--

 

De wijsheid van je lichaam

Spiertesten door het verschil in spierspanning te meten wordt ook toegepaste kinesiologie genoemd. Het is een waardevol instrument als aanvulling bij therapie.

Je krijgt een ja- of nee-antwoord op je vragen, doordat je onderbewuste reageert op een signaalwoord, signaalzin of een bepaalde stof (bijv. van toepassing bij allergie). Bij spiertesten meet je een verschil in spierspanning. Sommigen onderwerpen/situaties roepen spanning bij je op. Heel vaak ben je je niet eens bewust wanneer of waardoor je getriggerd wordt. Je hebt dan wel plotseling last van je rug, nek, schouders, hoofdpijn of bijvoorbeeld hartkloppingen. Met de spiertest geeft je lichaam de informatie uit je onderbewuste en met de oogbewegingen verwijder je de lading.

Spiertesten is een krachtig hulpmiddel voor therapeuten in hun praktijk om meer informatie uit het onderbewuste van cliënten te halen. Hiermee kan een doorbraak naar diepere lagen worden bereikt.

 

Klinkt dit interessant? Neem dan contact op over de training spiertesten bij Avila coaching in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant): 

auricular telefoon symbool in een cirkel  0413-30 3848 
e mail gevuld gesloten envelop Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij organiseren regelmatig trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit en communicatie & samenwerking in onze praktijkruimte in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant) en op locatie voor zakelijke klanten. De praktijk is goed te bereiken met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Veghel (Meierijstad), Sint-Michielsgestel, Uden, Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch. Wij kunnen ook op locatie trainingen verzorgen in de regio Den Bosch, Zaltbommel, Oss, Nijmegen, Eindhoven, Helmond, Weert, Tilburg, Breda.