Verbindend communiceren

Deze methode van verbindende communicatie van Marshall Rosenberg wordt wereldwijd toegepast. Met een goede reden: namelijk het werkt! Geweldloze communicatie, of Verbindend communiceren, zoals wij het meestal noemen, is een praktische communicatiemethode; 

het geeft duidelijke handvatten om beter voor jezelf op te komen én de verbinding met de ander te houden.Wij bieden groepstrainingen en individuele begeleiding.

 

Lemniscaat Verbindend communiceren

Meer verbinding, betere samenwerking

In onze basistraining Verbindend communiceren / Geweldloze communicatie leer je een nieuwe taal, waarmee je leert helder te communiceren over je gevoelens en behoeften. Dat schept niet alleen duidelijkheid en vertrouwen, maar draagt ook bij aan eigen kracht. Het helpt om jezelf beter te begrijpen en meer vanuit rust te communiceren. Bij Avila coaching ga je van kennis naar begrip tot vergaande integratie in je belevingswereld.

Het resultaat: beter samenwerken en samenleven. Het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling omdat je ontdekt wat je gevoelens je te vertellen hebben. Je leert assertiever te zijn, maar wel op een manier die de verbinding met anderen groter maakt. Hierdoor wordt het mogelijk om steeds meer een win-win situatie te creëren, zowel privé als zakelijk.

 

 

 


 

Wij hebben nog elke dag plezier van de communicatiecursussen Verbindend communicerenen en Verbindend onderhandelen. Ongelooflijk wat je daar mee kunt bereiken. Vandaag nog ingezet en pakte weer heel goed uit! 
Nicoline, Engelen (Noord-Brabant)
---♥---

 

Verbindend communiceren helpt als:

 • Je voor jezelf wilt opkomen; nee durven zeggen, grenzen aangeven, assertief wilt zijn en tegelijkertijd de relatie goed houden.
 • Je krachtiger en duidelijker wilt leren communiceren en samenwerken.
 • Je wilt groeien in eigenliefde en jezelf meer wilt laten zien.
 • Je samen wilt, op je werk of thuis, maar het niet echt lukt.
 • Je het lastig vindt om contact te krijgen met je partner, collega of je kind.
 • Je na een scheiding moeite hebt om te luisteren naar je voormalige partner maar wel het beste wilt voor je kinderen.
 • Je wilt leren aangeven wat belangrijk voor je is en tegelijk wilt zorgen dat de relatie goed blijft.
 • Voor mensen, teams en organisaties

  De basistraining Verbindend communiceren bestaat uit 5 dagen. Naast vrije inschrijving bieden we deze training aan op locatie bij organisaties, scholen en bedrijven.
  Je leert:

 • De gereedschappen van Verbindendend communiceren / Geweldloze Communicatie in te zetten tijdens de gesprekken met collega’s, leidinggevenden, medewerkers, klanten en samenwerkingspartners.
 • Diepgaander begrip te krijgen verbinden met je eigen diepere waarden en behoeften en die van de ander.
 • Helderheid te krijgen over het nemen van je eigen verantwoordelijkheid en je grenzen
 • Oplossingen te vinden voor (schijnbaar) tegengestelde belangen waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.
 • Het model van Geweldloze Communicatie, is de rode draad bij deze training. Daarnaast zullen allerlei oefeningen worden ingezet om diverse communicatie concepten te illustreren en in een diepere laag eigen te maken.
 • Het resultaat is productieve samenwerking met collega’s en anderen in je (werk)omgeving, waardoor je plezier in het werk verbetert.

   

   

  IMG1236

  Ruzies of conflicten niet meer nodig

  Als je verschilt van mening en emoties lopen op dan is verbindende communicatie het instrument bij uitstek. Je leert oordelen te vertalen naar behoeften, contact te maken met je eigen behoeften en die zodanig onder woorden te brengen dat de ander er geen verwijt in hoort. Daarnaast leer je te luisteren naar de behoefte van de ander, ongeacht hoe die ander zich uit. Zodra de behoeften van beiden onderkend en benoemd worden, kun je gaan bespreken welke oplossingen mogelijk zijn die tegemoet komen aan alle behoeften die een rol spelen. Je leert verbindende communicatie, de taal van verbinding vanuit respect voor de behoeften van iedereen.

  De training Geweldloze communicatie was een eye-opener. Ik kan nu veel beter samenwerken met allerlei verschillende mensen. Ik vind mensen die anders zijn nu interessant, terwijl ik ze vroeger liever ontliep. Mijn werk geeft meer voldoening en ik voel meer verbinding in mijn relatie!
  Heleen, Den Bosch.
  ---♥---

  Ik wil jullie hartelijk danken voor alles wat ik heb mogen leren en bovenal voor het creëren van een super fijne en leerzame sfeer.
  Lieke, Helmond (Noord-Brabant)
  ---♥---

  Ik kan aangeven wat ik nodig heb met respect voor de ander. Dit is veel beter dan een assertiviteitstraining. Minder spanning en strijd binnen relaties. Meer energie en plezier.
  Alice, Heesch (Bernheze, Noord-Brabant)
  ---♥---

   

   

  Interview met Andrea

  Op dinsdag 21 mei vertelde Andrea over Verbindend communiceren bij de radio-omroep Avulo in Vught. Je kunt het interview hier nog beluisteren:

   

  Andrea-Bedaf-2011

  Klik op de foto en luister naar het interview

   

  Basistraining Verbindend communiceren

  In deze training maak je kennis met de principes van Verbindend communiceren en je leert deze toepassen.

  Je leert:

 • Het model in vijf stappen (waarneming, gevoel, behoefte, verzoek en empathisch aanwezig zijn)
 • De valkuilen: verwarring over waarneming/oordeel, gevoel/gedachte, behoefte/strategie, verzoek/eis
 • Bewustwording van gevoelens en behoeften
 • Symboliek van giraf en jakhals in de communicatie
 • En je leert dit toe te passen in de oefeningen in communicatieve vaardigheden. In deze training ga je intensief aan de slag met het ontwikkelen van vaardigheden die je helpen om helder en effectief te communiceren. Dit doe je aan de hand van de onderwerpen waarneming, gevoel, behoefte, verzoek en empathie. Interesse? Wil je weten of een cursus Verbindend communiceren iets voor je is of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

  Giraf - Verbindend communiceren

    

  Opbouw van de training

  De training is te volgen als eendaagse kennismaking, twee-, vier- of vijfdaagse basistraining, waarin de belangrijkste onderdelen, zoals empathie met jezelf en de ander, rouwen en vieren, verantwoordelijkheid voor eigen emoties worden behandeld. De training is praktijkgericht en bestaat steeds uit een stukje theorie, een oefening, een demonstratie en eindigt met een evaluatie. Je kunt je op de training voorbereiden door het boek 'Geweldloze Communicatie' van Marshall Rosenberg te lezen. 

   

  Verbindend communiceren, in Nederland ook bekend onder de naam Geweldloze communicatie, is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall Rosenberg (Engels: Non-Violent Communication). Deze methode wordt wereldwijd gebruikt, op diplomatieke schaal, binnen organisaties, maar ook in veel gezinnen. En dat is niet voor niets, want het werkt!

   

   

  Alle werkelijke leven is ontmoeting.
  (Martin Buber - filosoof 1878-1965)
  ---♥---

   

  Omgaan met grenzen

  Gezien vanuit territoriumleer

  Territoriumleer geeft je inzicht in de vaak onbewuste drijfveren van je automatische reacties. Je gaat gedrag van jezelf en anderen zien met de bril van het menselijk territoriumgedrag, dat ons vanuit het onderbewuste stuurt om onze gevoelens en behoeften te vervullen. Onze automatische reacties om ons gebied te verdedigen, af te bakenen of groter te maken beïnvloeden onze gevoelens en behoeften op het gebied van identiteit, veiligheid en vrijheid. En zijn daarmee ook belangrijke aspecten in de samenwerking met anderen.

  Je leert om beter te luisteren naar de signalen en impulsen van je lichaam, je van daaruit bewust te worden van waar het in de kern om gaat en daarover zelfverzekerd te communiceren. 

   

   

  Avila coaching is het instituut bij uitstek voor cursussen op het gebied van communicatie en bewustwording. Wij organiseren regelmatig trainingen Verbindend communiceren / Geweldloze communicatie in onze praktijkruimte in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant).

  De praktijk is goed te bereiken met buslijn 158 vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Veghel (Meierijstad), Sint-Michielsgestel, Uden, Heesch, Nistelrode en Vorstenbosch. Wij kunnen ook op locatie trainingen verzorgen in de regio Den Bosch, Zaltbommel, Oss, Uden, Nijmegen, Eindhoven, Helmond, Weert, Tilburg, Breda.