Relatieverslaving

Je kunt niet met elkaar en je kunt niet zonder elkaar of je bent voortdurend bang de ander te verliezen. We spreken dan van relatieverslaving of co-dependentie (co-dependency). Als je veel ruzie hebt met je partner, je ervaart veel afwijzing en je kan hem of haar ook niet loslaten, dan is dat een bron van stress. Bindingsangst is de andere kant van dezelfde medaille.

 

Aantrekken en afstoten of opofferen afgewisseld met boosheid en de neiging om de ander te straffen. Onzeker voelen, laag zelfbeeld en verlatingsangst. Mogelijk heb je al meerdere relaties gehad en komen bepaalde relatieproblemen telkens terug. Of je merkt dat je steeds meer aan jezelf gaat twijfelen en je onzeker voelt. Dan heb je mogelijk te maken met gaslighting, een vorm van manipulatie waarbij je de ander macht over je probeert te krijgen. Degenen die gebruik maakt van gaslighting kan heel zelfverzekerd overkomen, maar voelt diep van binnen een grote onzekerheid.

Als je deze afhankelijkheid wilt doorbreken en je er zelf niet meer uitkomt dan helpen wij je graag om je problemen bij de oorzaak aan te pakken en oplossingen te vinden die blijvend zijn. Dat kan met coaching, therapie & training.

 

 

 

Verbinding in je relaties

Inzicht in je eigen rol binnen je relatie en relatieproblemen en waarom bepaalde thema’s zich blijven herhalen is de eerste stap op weg naar meer verbinding met wat je zelf nodig hebt. Vandaaruit kun je meer verbinding krijgen in je relatie. Er wordt gekeken naar de onderliggende problematiek en je leert verantwoordelijkheid voor je eigen gevoelens te nemen en er meer te zijn voor jezelf. 

Met de therapeutische begeleiding verbeter je je eigenwaarde, een laag zelfbeeld wordt getransformeerd naar eigenliefde en je bent minder bang om alleen te zijn. Je hoeft jezelf niet meer klein te maken en de ander voortdurend te pleasen. Heling van onverwerkte emoties, traumatische gebeurtenissen helpen je om evenwichtig en zelfbewust in je relatie te staan.

Ervaringen van anderen

Ik had een negatief zelfbeeld en kwam telkens weer in relaties waarin ik me afhankelijk voelde en die me heel veel stress gaven. Ik heb mijn relatieverslaving losgelaten en heb nu voor het eerst een relatie waarin ik me gewaardeerd voel.
Annelies, Uden
---♥---

We hadden voortdurend relatieproblemen. We hebben geleerd echt naar elkaar te luisteren en onze behoeften uit te spreken, zonder verwijten.
Joost, Veghel (Meierijstad, Noord-Brabant)
---♥---

 Klinkt dit hoopgevend? Geef jezelf een kans en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek in onze praktijk voor coaching & therapie in Heeswijk-Dinther (Bernheze, Noord-Brabant): 

auricular telefoon symbool in een cirkel  0413-30 3848 
e mail gevuld gesloten envelop Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verandering en herstel is wel mogelijk! Avila coaching biedt effectieve hulp en je kunt snel terecht. Vergoeding zorgverzekeraars mogelijk afhankelijk van je zorgpolis. Wij zijn lid van de volgende beroepsorganisaties: 

logo viv 20RBCZ-logo

 

Raadpleeg bij lichamelijke klachten ook altijd je huisarts of specialist. Voor zakelijke coaching werken wij op locatie in de regio Den Bosch en Vught, Eindhoven, Helmond, Oss, Zaltbommel, Tilburg, Nijmegen, Venlo en Weert. Trainingen bieden wij landelijk ook op locatie aan. Onze praktijk is goed bereikbaar via openbaar vervoer (buslijn 158) vanuit Veghel en Den Bosch en per fiets vanuit Schijndel, Veghel, Uden, Heesch, Den Dungen, Middelrode, Berlicum (Sint-Michielsgestel), Nistelrode en Vorstenbosch (Bernheze).